Δόθηκε τελικά το πράσινο φως για τη δημοπράτηση του έργου διαμόρφωσης της Πύλης Σαμπιονάρα απο το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετά την έγκριση από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα της χρηματοδότησής του συνολικού προϋπολογισμού 835.000,00 ευρώ και των τευχών Δημοπράτησης

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο που θα αναδείξει την Πύλη Σαμπιονάρα αλλά και την ευρύτερη περιοχή αφού θα αλλάξει οριστικά την εικόνα της .

Σύμφωνα με τη μελέτη θα γίνει νέος σχεδιασμός του σημείου ένωσης του ισόπεδου της πλατείας του προμαχώνα Σαμπιονάρα, όπως αυτή προέκυψε από την κατεδάφιση των παράνομων κτισμάτων από το Δήμο,(πρώην Κάστρο) με το χαμηλότερο επίπεδο της βοηθητικής πύλης στο λιμάνι και τη θολοσκεπή στοά με το καλντερίμι, όπως αυτή αποκαλύφθηκε μετά την απομάκρυνση των μπαζών και τον καθαρισμό του χώρου, με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου κοινόχρηστου χώρου επί της οδού Δ. Μποφώρ.

Ο χώρος, θα αποκατασταθεί ηλεκτροφωτιστεί ,θα τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός και θα γίνουν φυτεύσεις , έτσι ώστε να παραδοθεί για χρήση.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης σε δηλώσεις του Δημοτική Αρχή συνεχίζει το έργο της για την ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς ενώ με το έργο αυτό δημιουργεί έναν νέο χώρο πρασίνου, για τον πολίτη και τον επισκέπτη της πόλης μας, ένα «μπαλκόνι» που θα προσφέρει ελεύθερη θέαση προς το Ενετικό λιμάνι και το Ανατολικό Νεώριο.

Επιπλέον αναδεικνύεται και αξιοποιείται μία ακόμη βενετσιάνικη πύλη που ενώ κάποτε συνέδεε την Κάντια (ονομασία του Ηρακλείου κατά την ενετική περίοδο) με την αμμουδερή παραλία και το λιμάνι, σήμερα θα ενώνει τον ευρύτερο χώρο του λιμανιού με το κέντρο της πόλης, την πλατεία Ελευθερίας και το αρχαιολογικό Μουσείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook