Για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις μεγάλες περικοπές στη χρηματοδότηση των Δήμων ενημέρωσε σήμερα σε σηναντηση που πραγματοποιήθηκε στην Λότζια ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης παρουσία του Περιφερειάρχη κρητης Σταυρου Αρναουτάκη.

Στη συνάντηση αυτή , τη δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των Δημάρχων για τη μείωση των πόρων που καταβάλλονται από τους Κ.Α.Π καθώς ο κ. Κουράκης τους ενημέρωσε ότι από την Κ.Α.Π Αυγούστου περικόπτονται 39 εκ. ευρώ από τα 135 που ήταν η μηνιαία επιχορήγηση στους Δήμους με την αιτιολογία εκ μέρους του Υπουργείου ότι λόγω της οξείας οικονομικής κρίσης με τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων Μαίου-Ιουνίου.

Αυτή η αιφνιδιαστική εξέλιξη πυροδότησε την έντονη αντίδραση των Δημάρχων που πλέον βλέπουν ορατό το ενδεχόμενο πολλοί Δήμοι να αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο μη μπορώντας να αντέξουν το λειτουργικό κόστος συντήρησής τους αλλά και να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τους πολίτες .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο μαζικών παραιτήσεων ως τρόπος αντίδρασης στη μείωση των πόρων ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα στις δηλώσεις του την κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Κουράκης τόνισε ότι η Δήμαρχοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια αφού είναι σαφέστατα ταγμένοι υπέρ των πολιτών και επεσήμανε ότι η κεντρική πολιτική εξουσία έχει μεγάλες ευθύνες αφού η φοροδιαφυγή μένει ατιμώρητη ενώ την ίδια ώρα στους Δήμους δίνεται η χαριστική βολή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook