Με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, συναντηθηκε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, για να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την νέα μορφή της εγκληματικότητας, την αναδιοργάνωση, τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ηράκλειο.

Ο κ. Αυγενάκης περιέγραψε εκτενώς πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο Ηράκλειο, ότι η εγκληματικότητα έχει λάβει άγριες διαστάσεις, παραθέτοντάς του περιστατικά που σημειώθηκαν στον Προφήτη Ηλία, στην Μεσσαρά, στο Δήμο Βιάννου, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ακόμα, ο Βουλευτής έθεσε και το ζήτημα της καλύτερης αξιοποίησης του προσωπικού των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ανεξέλεγκτη, καθημερινή κυκλοφορία εκατοντάδων τετράτροχων μοτοποδηλάτων στην περιοχή των Μαλίων, του Δήμου Χερσονήσου. Τέλος, τόνισε την ανάγκη της αξιοποίησης του Στρατοπέδου της Μεσσαράς για τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης της Μεσσαράς, ανάγκη για την οποία είχαν κινητοποιηθεί και είχαν καταθέσει και σχετικό υπόμνημα στελέχη της Δημοσίας Τάξης.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για μία καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνομία.