Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου) ξεκινούν το Σάββατο 4 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ οι «Γιορτές της φύσης και των ανθρώπων», που αποτελούν την κορύφωση των πολιτιστικών γεγονότων που πραγματοποιούνται στη Γέργερη κάθε χρόνο.

Στόχος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέργερης είναι η ανάδειξη και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής αλλά και η ενεργή συμμετοχή των νέων από μικρή ηλικία σε δράσεις πολιτισμού.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διοργανώνεται και η εκδήλωση «Ποιμένες αγραυλούντες στη Γέργερη- 7η Συνάντηση», τη Δευτέρα 13 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ.

Οι ποιμένες αγραυλούντες είναι μια γιορτή παραδοσιακών κρητικών πνευστών που ξεκίνησε το 2006 και σήμερα αποτελεί ένα μοναδικό σημείο συνάντησης μουσικών καλλιτεχνών πνευστών οργάνων από όλη την Κρήτη, από άλλες περιοχές της Ελλάδας και την Κύπρο.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από 4 έως 15 Αυγούστου με παράλληλες εκδηλώσεις όπως: έκθεση φωτογραφίας «Σημασία έχει να παραμείνεις άνθρωπος» του Γιώργου Σηφάκη (καθημερινά 8μ.μ. -11 μ.μ. στις παλιές κατασκηνώσεις) , έκθεση έργων λαϊκής τέχνης και τοπικών προϊόντων του Γυμνασίου Γέργερης (καθημερινά 8μ.μ.- 11μ.μ., παλιές κατασκηνώσεις) , αλλά και επισκέψεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (καθημερινά 8μ.μ.- 11 μ.μ.) και στο Κάστρο των περιστέριδων (καθημερινά 6μ.μ.- 9 μ.μ.).

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook