Συνάντηση για την προώθηση μεταρρυθμίσεων ώστε να επιλυθεί η κρίση χρέους που απειλεί την ευρωζώνη και αγγίζει τις δύο χώρες τους είχαν την Πέμπτη οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και τις Ιταλίας Μ. Ραχόι και Μ. Μόντι.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν η Μαδρίτη θα ζητήσει τη βοήθεια του Μηχανισμού Στήριξης σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό στη Μαδρίτη. Ο ίδιος ο Μόντι απέκλεισε εκ νέου πλήρη διάσωση της Ιταλίας, λέγοντας ωστόσο ότι μπορούν να εξεταστούν «οι συνοδευτικές δράσεις» για αποκλιμάκωση των υψηλών επιτοκίων.

«Η λύση δεν μπορεί να βρεθεί αν δεν πραγματοποιήσουμε όλοι τις υποχρεώσεις μας» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Ο Μάριο Μόντι υποστήριξε ότι θα «εξετάσει» τις διαδικασίες της προσφυγής στο ταμείο ευρωπαϊκής βοήθειας προτού αποφασίσει αν η χώρα του θα προσφύγει σε αυτό ή όχι, αποκλείοντας παρόλα αυτά για μία ακόμη φορά μια συνολική «διάσωση» της χώρας.

«Μια διάσωση, όχι. Όμως (οι) συνοδευτικές δράσεις προώθησης για να αποφευχθούν τα υπερβολικά επιτόκια που κοστίζουν ακριβά σε μια χώρα», όταν δανείζεται από τις αγορές, είναι κάτι που μπορεί να εξεταστεί, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός και συνέχισε «αυτού του είδους τις βοήθειες πρέπει να τις αναλύσουμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook