«Παραπλανητικό και ανυπόστατο» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Χάρης Οικονομόπουλος το πρόσφατο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Independent που κάνει λόγο για «αλόγιστες ελληνικές σπατάλες» στο Ολυμπιακό Λονδίνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «μέλη ελληνικής αντιπροσωπείας» ξόδεψαν, παρά την κρίση, δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να κλείσουν ολόκληρο το Carlton Club στο Σαιν Τζέιμς στο Λονδίνο, για να το μετατρέψουν στο «Σπίτι των Ελλήνων».

Ο κ.Οικονομόπουλος διευκρινίζει ότι «το πρόγραμμα εκδηλώσεων με την ονομασία \”Σπίτι των Ελλήνων\” αποτελεί μία αποκλειστικά ιδιωτική συνεργατική δράση με πρωτοβουλία του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με τη Συμμαχία για την Ελλάδα και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας» που στόχο έχει την ανάδειξη του πολιτισμού και του αθλητισμού, την τόνωση της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας, την προσέλκυση επενδύσεων κ.ά.

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν είναι η μοναδική, καθώς ανάλογες δράσεις πραγματοποιούνται για ευνόητους λόγους αυτές τις μέρες στο Ολυμπιακό Λονδίνο, όπως το Σπίτι της Ισπανίας και το Σπίτι της Βραζιλίας και μάλιστα με υψηλότερο προϋπολογισμό από το Σπίτι των Ελλήνων» αναφέρει.

Και προσθέτει ότι «το πρόγραμμα αν και χρηματοδοτείται από ιδιωτικούς πόρους υλοποιείται βάσει ενός αυστηρού συστήματος διαφάνειας και η παρουσίαση των εσόδων και των εξόδων θα αναρτηθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης».

Ο πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ξεκαθαρίζει ότι «\”το Σπίτι των Ελλήνων\”» χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τη συγκέντρωση ιδιωτικών πόρων από χορηγούς και συνεπώς ουδεμία οικονομική ανάμειξη έχει το ελληνικό κράτος».

«Δηλώνω κατηγορηματικά πως ούτε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ούτε η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, ούτε το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και κανένας Έλληνας αξιωματούχος έχουν δαπανήσει ένα ευρώ για το Σπίτι των Ελλήνων» προσθέτει.

Μάλιστα, διαψεύδει κατηγορηματικά, όπως λέει, ότι η ενοικίαση χώρου κόστισε 150.000 λίρες «όπως ανυπόστατα δημοσίευσε η Independent».

«Το Σπίτι των Ελλήνων αν και πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, αποτελεί ωστόσο μία εξω-αθλητική εκδήλωση στην οποία δεν συμμετέχει οικονομικά ή οργανωτικά οποιοσδήποτε φορέας ή υπεύθυνος σχετιζόμενος με οποιοδήποτε επίσημο Ολυμπιακό Αξίωμα ή Οργανισμό (πχ την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή) όπως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα της Independent, παρά μόνο φιλοξενείται αδαπάνητα» τονίζει.

Σημειώνει, ακόμη, ότι ο δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας είχε λάβει, όπως είχε ζητήσει από τις 27 Ιουλίου γραπτή ενημέρωση «την οποία διαστρέβλωσε είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα».

Ο κ.Οικονομόπουλος, μάλιστα, αναφέρει ότι εστάλη άμεσα στην εφημερίδα απάντηση-διάψευση στα όσα δημοσιεύτηκαν και τονίζει ότι «ο τίτλος του άρθρου ήταν προαποφασισμένος και ανυπόστατος».


in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook