Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία υποσχέθηκαν στους εξεγερμένους στην ανατολική Λιβύη ότι θα επιβάλουν ζώνη «απαγόρευσης πτήσεων», η οποία θα τους βοηθήσει να συνεχίσουν την μάχη εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων που αντεπιτίθενται.

Το Αραβικό δορυφορικό δίκτυο δεν επικαλέστηκε κάποια πηγή για την πληροφορία αυτή, ούτε έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής.

Νωρίτερα, ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπερνάρ Βαλερό δήλωσε ότι η Ομάδα των Οκτώ (G8) θα συζητήσει σχετικά με τη Λιβύη και θα προσπαθήσει να συμφωνήσουν σχετικά με το ζήτημα εάν πρέπει να αναληφθεί δράση και να επιταχυνθεί η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να επιβληθεί ζώνη «απαγόρευσης πτήσεων».

Η απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου ικανοποιεί τη μία από τις τρεις προϋποθέσεις που είχε θέσει το NATO για να αστυνομεύει τον εναέριο χώρο της Λιβύης. Οι άλλες δύο είναι αποδείξεις ότι κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο και σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, μέσω εκπροσώπου του, διέψευσε τις πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου λέγοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν λάβει κάποια απόφαση σχετικά με την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook