Δυναμικά κινείται ο Δήμος Γόρτυνας προκειμένου να κατορθώσει να εντάξει στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013» και συγκεκριμένα στον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στην Περιφέρεια Κρήτης», εννέα μελέτες συνολικού προϋπολογισμού, άνω των 5,2 εκατ. ευρώ!! Η δημοτική αρχή ανταποκρινόμενη στην ανοικτή πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο προαναφερόμενο επιχειρησιακό πρόγραμμα, κατέθεσε τις εν λόγο μελέτες, επιδιώκοντας να ενταχθούν τελικά κάποιες μελέτες εξ αυτών και γιατί όχι το σύνολο τους, καθώς όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, Νίκος Σχοιναράκης, ο Δήμος Γόρτυνας είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

«Υποβάλλαμε προτάσεις προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013» κάποιες μελέτες που είναι έτοιμες και αφορούν σημαντικά έργα για τον Δήμο μας. Έργα που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του και παράλληλα θα αναβαθμίσουν καταλυτικά την καθημερινότητα των δημοτών μας. Ευελπιστώ πως θα έχουμε αίσια κατάληξη και τελικά θα ενταχθούν προς χρηματοδότηση πιο σημαντικές από αυτές, αν και ευχή μου είναι να ανάψει η Περιφέρεια το πράσινο φως και για τις 9 προτάσεις που παρουσιάσαμε» ανέφερε σχετικά ο κ. Σχοιναράκης.

Οι 9 αιτήσεις για την ωρίμανση μελετών ανάπλασης & κτιρίων του Δήμου Γόρτυνας, είναι οι κάτωθι:

1) «Ανάπλαση οικισμού Δ.Δ. Λαρανίου (πεζόδρομος)» / προϋπολογισμός 70.000 ευρώ.

2) «Διαμόρφωση λόφου Δ.Δ. Λαρανίου» / προϋπολογισμός 196.000 ευρώ.

3) «Διαμόρφωση χώρου γύρω από την εκκλησία της Παναγίας Δ.Δ. Λαρανίου» / προϋπολογισμός 205.655 ευρώ

4) «Ανάπλαση οικισμών Δ.Δ. Μεγάλης Βρύσης & Πρεβελιανών» / προϋπολογισμός 675.467 ευρώ.

5) «Ανάπλαση οικισμών Μετόχια – Απομαρμά Δ.Ε. Ρούβα» / προϋπολογισμός 930.138 ευρώ.

6) «Ανάπλαση τοπικής κοινότητας Γέργερης Δ.Ε. Ρούβα Δήμου Γόρτυνας» / προϋπολογισμός 406.219 ευρώ.

7) «Ανάπλαση οικισμού με πεζοδρόμηση κεντρικού άξονα Δημοτικής Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας Δήμου Γόρτυνας» / προϋπολογισμός 1.996.216 ευρώ.

8) «Αποκατάσταση παλαιού κτιρίου –(προϋφιστάμενου του 1955)- στη Δημοτική Ενότητα Ρούβα, αντικατάσταση στέγης και μετατροπή του σε έκθεση αποκριάτικων δρώμενων Μεσογείου και καλλιτεχνικής έκφρασης» / προϋπολογισμός 350.904 ευρώ.

9) «Αποκατάσταση παλαιού ασβεστοκάμινου-(προϋφισταμένου του 1955)- ασβεστοκάμινου στη Δημοτική Ενότητα Ρούβα, αντικατάσταση στέγης και μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο τεχνών» / προϋπολογισμός 366.474 ευρώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook