Εκτός λειτουργίας, λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας, βγήκε λίγες ώρες μετά την πρεμιέρα του, ο δικτυακός τόπος «mazi-ta-fagame.gr», τη λειτουργία του οποίου έκανε  γνωστή το πρωί  μέσω twitter ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Η νέα αυτή σελίδα  θα λειτουργήσει υποστηρικτικά ως προς την καλύτερη τεκμηρίωση του βιβλίου \”Όλοι μαζί τα φάγαμε\” ανέφερε ο  πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Στο εγχείρημα αυτό θα βοηθήσει η κατάθεση ιστοριών «Μαζί τα φάγαμε» από τους πολίτες. \”Ζητούμε από τους πολίτες, με την τεχνική crowdsourcing, να μας στείλουν επώνυμα, ή ανώνυμα, την ιστορία τους\” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του κ. Πάγκαλου.

Ήδη, στην ιστοσελίδα του πρώην υπουργού αρκετοί πολίτες έχουν καταθέσει τις δικές τους ιστορίες, με τίτλους όπως «Ο καφετζής και η εφοριακός», «μίζες στο υπουργείο Συγκοινωνιών» και «Άδεια και λεηλασία». Δύο μάλιστα από τις ιστορίες αυτές αφορούν και δημοσιογράφους.

Στη σελίδα υπάρχει μια φόρμα υποβολής, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τη δική τους ιστορία γράφοντας μέχρι 250 λέξεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει  σύντομα θα κυκλοφορήσει σε e-book \”ορίζει την έννοια της συνευθύνης και της συνενοχής των πολιτών στο πάρτυ που έγινε. Επίσης, περιγράφει το πόσα, πότε, πώς και ποιοι «τα φάγανε», πώς κατανέμεται η ευθύνη από πάνω προς τα κάτω και περιλαμβάνει συγκεκριμένες ιστορίες\”.

Αναφέρεται ακόμα ότι \”η γνωστοποίηση των παραπάνω πληροφοριών θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της πολιτικής κατάστασης της χώρας. Επίσης θα δράσει «παιδευτικά» ειδικά για τους νέους, ώστε να μετασχηματιστεί η θέληση για μια κρατικοδίαιτη θέση στο δημόσιο σε θέληση για ανάπτυξη και δημιουργία\”.

Ο επισκέπτης του site μπορεί επίσης, να δει τη δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου στη Βουλή στις 21 Σεπτεμβρίου 2010, καθώς και ολόκληρη τη συνεδρίαση.

Στο site θα αναρτηθούν, τέλος, χρήσιμα αρχεία τεκμηρίωσης που σχετίζονται με τα ελλείμματα και το χρέος της χώρας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook