Η σύμβαση διαμόρφωσης της πλατείας Πολυδρόσου στις εργατικές κατοικίες Γαζίου, υπεγράφη σήμερα από το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη παρόντος και του αντιδημάρχου Κώστα Φασουλάκη, της πολ. μηχανικού Ειρήνης Κοτσιφού και του αναδόχου Μιχάλη Νεονάκη.

Ο προς διαμόρφωση κοινόχρηστος χώρος της πλατείας, έχει έκταση 1061,56 τ.μ. και προβλέπεται να δημιουργηθεί ένας ελεύθερος χώρος επισκέψιμος από τους κατοίκους, αφ ενός μεν για καθημερινή ξεκούραση (βόλτα, συζήτηση, παιχνίδι παιδιών, κλπ), αφ ετέρου δε για διασκέδαση σε εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κλπ).

Στο νότιο σημείο της πλατείας θα κατασκευαστούν πέργκολες για τον απαραίτητο σκιασμό του χώρου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως επίσης πέργκολα θα κατασκευαστεί πάνω από την εξέδρα, η οποία θα δημιουργηθεί στη βορειοδυτική γωνία της πλατείας. Παράλληλα θα γίνουν πλακοστρώσεις, θα τοποθετηθούν παγκάκια, ηλεκτροφωτισμός, περιφράξεις, μικροί κάδοι απορριμμάτων, θα γίνουν φυτεύσεις και θα τοποθετηθεί νέο αρδευτικό δίκτυο, ενώ ο χώρος θα είναι απόλυτα προσβάσιμος σε ΑμεΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ο ανοιχτός αγωγός των όμβριων που διασχίζει την πλατεία στο κέντρο της από δυτικά προς ανατολικά θα καταργηθεί και θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της απορροής των υδάτων με σύγχρονο, ευέλικτο και λειτουργικό τρόπο.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 350 χιλ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Συνεχίζουμε τις στοχευμένες παρεμβάσεις μας με στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας, αλλά και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες που θα κάνουν ελκυστική, κάθε γωνιά του Μαλεβιζίου. Οι υπηρεσίες μας εργάζονται ακατάπαυστα και μεθοδικά, προκειμένου να μπορέσουμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ όσα περισσότερα έργα γίνεται, μεγάλα και ακόμη μεγαλύτερα, με σκοπό να μην χάσει ο τόπος μας την τελευταία ευκαιρία ανάπτυξης που του δίνεται.

Με αυτό τον στόχο στο μυαλό μας και μέσα από άψογες συνεργασίες με τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, προχωράμε στην ανάπλαση της πλατείας του Πολύδροσου στις εργατικές κατοικίες του Γαζίου, βελτιώνοντας την εικόνα της περιοχής, αλλά ταυτόχρονα δημιουργώντας έναν ακόμα λειτουργικό και ασφαλή χώρο διασκέδασης και ψυχαγωγίας».