Με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου καταθέτει την επιστολή των υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος από το Παράρτημα Ηρακλείου.

Μέσα από την συγκεκριμένη επιστολή την οποία καταθέτει ως Αναφορά ο κ. Κεγκέρογλου οι υπάλληλοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της διάσπασης της ΑΤΕ, και το χάρισμα της στο ιδιωτικό τραπεζικό κεφάλαιο.

Οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ ζητούν να απαντηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις διαδικασίες, με βάση τις οποίες χωρίστηκαν οι τράπεζες σε συστημικές και μη.

Ζητούν απάντηση «στην διάσπαση της ΑΤΕ σε ¨¨κακή¨¨ και ¨¨καλή¨¨ τράπεζα με την χαριστική παραχώρηση της τελευταίας στην τράπεζα Πειραιώς. Πως είναι δυνατόν μια τράπεζα που συνεχίζει να υπάρχει με κρατική χρηματοδότηση (τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ) , να αγοράζει με τα χρήματα του ελληνικού λαού δημόσια περιουσία (ΑΤΕ ΒΑΝΚ);», διερωτώνται χαρακτηριστικά

Τέλος ζητούν την διατήρηση της ΑΤΕ σε κρατικό έλεγχο, την ανακεφαλαιοποίηση της και την δημιουργία κρατικού τραπεζικού πυλώνα με σκοπό την ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου και της ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της.

«Η ΑΤΕ, που κρίθηκε μη βιώσιμη λόγω της συμμετοχής της στο κούρεμα των κρατικών ομολόγων, να ανακεφαλαιοποιηθεί άμεσα», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή του Συλλόγου εργαζομένων ΑΤΕ, την οποία κατέθεσε ως Αναφορά ο κ. Κεγκέρογλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook