Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την Αγροτική άσκησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη διάρκεια της ενημέρωσης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής από τους Γιώργο Προβόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα.

Η ενημέρωση έγινε μετά από αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτική που δίνει τη χαριστική βολή στις τράπεζες.

«Απεμπολείται κάθε δημόσιος και κοινωνικός έλεγχος στο τραπεζικό σύστημα, που στην ουσία καταδικάζει την πραγματική οικονομία σε υποχρηματοδότηση και ύφεση».

Συμπλήρωσε ότι «η εκποίηση τις Αγροτικής Τράπεζας συνιστά πλήγμα στην παραγωγική ανασυγκρότηση τις χώρας και επιδεινώνει την ύφεση στην ελληνική οικονομία».

Ο γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος, είπε: «Ο κ. Στουρνάρας είπε, 'σώζουμε την τράπεζα αλλά καταστρέφουμε τους μετόχους', για την 'κακιά' τράπεζα δεν μπορεί τίποτε να μας πει ακόμη, γιατί προφανώς η κυβέρνηση δεν έχει θέση για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους συνεταιρισμούς που χρωστούν αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν και έχουν υποθηκευμένη την περιουσία τους.

» Μα για αυτά περιμέναμε να ακούσουμε για τι άλλο; Συγχαίρουμε τον κ. Σαμαρά για την τελευταία του παραπλάνηση προ των εκλογών, ότι τάχα θα επαναχρηματοδοτήσει μια κρατική Αγροτική Τράπεζα για την αγροτική ανάπτυξη.»

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, απηύθυνε τα εξής ερωτήματα:

  • Τι πρόκειται να γίνει με τα 200 εκατομμύρια ευρώ που έχουν δανειστεί τα κόμματα από την Αγροτική;
  • Υπάρχει πρόβλεψη διακανονισμού των χρεών των αγροτών;
  • Ποιο θα είναι το μέλλον των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα και τις θυγατρικές της;
  • Υπάρχει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΕ που μετέφερε 8 εκατομμύρια ευρώ από τον προσωπικό του λογαριασμό στο εξωτερικό;

in.gr