Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Σλοβενίας σε ΄A΄ από ΄A+΄ προχώρησε η Standard & Poor΄s Ratings. Παράλληλα, επιβεβαίωσε την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση σε ΄A-1΄, ενώ το outlook των αξιολογήσεων είναι αρνητικό.

Όπως επισημαίνει ο οίκος, η υποβάθμιση οφείλεται στην αυξημένη πολιτική πόλωση και την απουσία ομοφωνίας ανάμεσα στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού η οποία υπονομεύει την αξιοπιστίας της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων πιέσεων στο τραπεζικό σύστημα, στα δημόσια οικονομικά και στην ευρύτερη οικονομία.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη σε ανάλογη κίνηση προέβη και η Moody΄s η οποία υποβάθμισε την αξιολόγηση σε Baa2 από A2 διατηρώντας αρνητικό outlook.

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας απαντώντας στην Moody΄s Investors Service ανέφερε πως η υποβάθμιση είναι αδικαιολόγητη καθώς αγνοεί τις ενέργειες της για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και της ενίσχυσης του τραπεζικού κλάδου, ενώ επανέλαβε πως δεν χρειάζεται βοήθεια από τους μηχανισμούς στήριξης.

(capital.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook