Στη σύλληψη υπάλληλου και Προϊσταμένης Διεύθυνσης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Ο.Τ. προχώρησε η Αστυνομία για παθητική δωροδοκία, απόπειρα εκβίασης και ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, η υπάλληλος, σε συνεργασία με την Προϊσταμένη Διεύθυνσης, παραδέχθηκε πως απαίτησε και έλαβε 2.500 ευρώ, για να άρουν απόφαση ανάκλησης άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Είχε προηγηθεί καταγγελία ιδιώτη, ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στη Πιερία, σύμφωνα με την οποία η 50χρονη υπάλληλος, του ζήτησε εκβιαστικά το ποσό των 2.500 ευρώ, για να άρει την απόφαση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που στεγάζεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου του.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, σήμερα σε ραντεβού σε καφενείο της Θεσσαλονίκης, η 50χρονη υπάλληλος έδωσε στο καταγγέλλοντα την απόφαση για την άρση της ανάκλησης και αφού παρέλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, συνεληφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Όπως προέκυψε από την εξέταση της, τα μισά από τα χρήματα προορίζονταν για την 54χρονη Προϊσταμένη Διεύθυνσης, ενώ επιπλέον παραδέχτηκε, ότι με τον ίδιο τρόπο είχαν ενεργήσει και στο παρελθόν, σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Στην συνέχεια συνελήφθη και η 54χρονη Προϊσταμένη Διεύθυνσης, η οποία μαζί με την συγκατηγορούμενη της θα οδηγηθούν το Σάββατο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

(protothema.gr)