Συντροφιά με το Αυγουστιάτικο φεγγάρι πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Συγγραφέα και Περιφερειακού Συμβούλου Μανόλη Αλεξάκη στον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε χθες στην παρουσίαση του βιβλίου που έχει τίτλο «Η μεγάλη ανατροπή» και αποτελεί τη δεύτερη συγγραφική δουλειά του Μανόλη Αλεξάκη. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στη Φαιστό και στον κάμπο της Μεσαράς στα υστερό – μινωϊκά χρόνια και περιγράφει βασικές αγωνίες μέσα σε αγροτοκτηνοτροφικές κοινωνίες όπως είναι και η περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν κατά σειρά η οικοδέσποινα της βραδιάς Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη, ο Δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας και η Θεατρολόγος Κλειώ Φανουράκη.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς διαβάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο τα οποία ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους σε μια άλλη εποχή. Αναφορικά με την εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου η Δήμαρχος Φαιστού δήλωσε:

« Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που υποδεχόμαστε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Δήμο μας το φίλο Μανόλη Αλεξάκη ο οποίος παρουσίασε το βιβλίο του σε μια σημαντική τοποθεσία για το Δήμο μας αλλά και για τον πολιτισμό μας συντροφιά με την Αυγουστιάτικη πανσέληνο συνθέτοντας ένα μαγευτικό σκηνικό για όλους εμάς που βρεθήκαμε εδώ απόψε.

Με αφορμή την αποψινή εκδήλωση θα ήθελα να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι ο τόπος μας διαθέτει πλούσιο πολιτισμικό απόθεμα και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αναδείξει τις αξίες και τα ιδανικά που συνθέτουν μια βαριά βιομηχανία όπως είναι ο πολιτισμικός πλούτος της περιοχής μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook