Το δικαστήριο του Τσέστερ, στη βορειοδυτική Αγγλία, καταδίκασε σε 25 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή τον Ιφτιχάρ Άχμεντ, 52 ετών, και τη σύζυγό του Φαρζάνα, 49 ετών, καθώς τους έκρινε ένοχους για τη δολοφονία της κόρης τους Σαφιλέα τον Σεπτέμβριο του 2003.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζευγάρι δολοφόνησε την κόρη του επειδή αρνούταν να παντρευτεί στο Πακιστάν. Η Σαφιλέα είχε ζητήσει καταφύγιο στις κοινωνικές υπηρεσίες επτά μήνες προτού δολοφονηθεί, όταν οι γονείς της προσπάθησαν να την αναγκάσουν να παντρευτεί κάποιον συμπατριώτη της.

Η μαρτυρία της Αλέσα, μιας από τις αδελφές της Σαφιλέα, καθώς και οι επιστολές που είχε στείλει μια άλλη αδελφή του θύματος σε μια φίλη της, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση του δικαστηρίου.

Η Αλέσα Άχμεντ, 23 ετών, δήλωσε στο δικαστήριο ότι ήταν παρούσα στη δολοφονία της αδελφής της και ότι τα επόμενα χρόνια ζούσε υπό καθεστώς τρομοκρατίας.

Η 23χρονη, διηγήθηκε στο δικαστήριο ότι η αδελφή της «κακοποιούνταν σωματικά» «σχεδόν καθημερινά» εξαιτίας του τρόπου που ντυνόταν, των φίλων της και της μουσικής που άκουγε. Σύμφωνα με την ίδια, οι γονείς της «υποπτεύονταν» επίσης ότι έκανε παρέα με αγόρια.

Η Αλέσα αναφέρθηκε και σε έναν καυγά μεταξύ των γονιών της και της αδελφής της μετά τον οποίο «έκλεισαν τη Σαφιλέα σε ένα δωμάτιο και δεν της έδιναν φαγητό» για «δύο ή τρεις ημέρες». Η ίδια επεσήμανε ότι οι γονείς της είχαν απειλήσει μία φορά την αδελφή της με ένα μαχαίρι.

Η κοπέλα είπε στους αστυνομικούς ότι είδε τους γονείς της να πνίγουν την αδελφή της βάζοντάς της μια πλαστική σακούλα στο στόμα, ενώ στη συνέχεια έβαλαν τη σορό της σε σάκους απορριμμάτων.

Η νεαρή κοπέλα σιωπούσε σχετικά με τη δολοφονία της αδελφή της για επτά ολόκληρα χρόνια και μόνο το 2010 αποκάλυψε τα όσα γνώριζε στην αστυνομία, αφού συνελήφθη για την εμπλοκή της σε μια διάρρηξη στο σπίτι των γονιών της.

Οι γονείς, Ιφτικάρ και η Φαρζάνα Άχμεντ, αρνούνταν ότι δολοφόνησαν την κόρη τους, η σορός της οποίας βρέθηκε σε αποσύνθεση τον Φεβρουάριο του 2004 στις όχθες ενός ποταμού στην περιοχή Κούμπρια.