Και το όνομα αυτού, Adam. Με μήκος που δεν ξεπερνά τα 3,7 μέτρα και αποκλειστικά τρίθυρο αμάξωμα, το Adam διαθέτει φρέσκο, νεανικό ίματζ, χωρίς να υστερεί σε φινέτσα και δυναμισμό. Ταυτόχρονα, προσφέρει αρκετές χρωματικές και εικαστικές διαμορφώσεις, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες ενός τρέντυ κοινού, που ζητάει το αυτοκίνητό του να είναι ξεχωριστό.

Όπως γράφει το autotriti.gr στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση έως τέσσερις επιβάτες. Ο έντονος χρωματισμός του ταμπλό και οι εναλλακτικές προτάσεις, ανάλογα με τα γούστα του αγοραστή, δίνουν και εδώ μία ξεχωριστή νότα. Για πρώτη φορά μάλιστα στην κατηγορία, στον εξοπλισμό του συναντάμε ένα ενσωματωμένο σύστημα διασύνδεσης με smartphone. Αυτό είναι συμβατό τόσο με το λειτουργικό iOS των iPhone, όσο και με το Android, επιτρέποντας στο χρήστη να μεταφέρει και να διαχειριστεί στοιχεία του κινητού του μέσω της έγχρωμης, 7 ιντσών οθόνης που δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό.

Αναφορικά με τα μηχανικά σύνολα, το νέο Adam θα προσφέρεται σε τρεις βενζινοκίνητες εκδόσεις, 1.2 και 1.4 λίτρων. Η βασική έκδοση, των 1.2 λίτρων αποδίδει 70 ίππους, ενώ οι δύο επόμενες, των 1.4 λίτρων εξασφαλίζουν ισχύ 87 και 100 ίππους αντίστοιχα. Σε κάθε περίπτωση η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου πέντε σχέσεων. Παράλληλα διατίθεται ένα σύστημα ecoFLEX, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τεχνολογία start/stop για τη μείωση της κατανάλωσης. Στο μέλλον οι γερμανοί μηχανικοί έχουν υποσχεθεί και ένα εντελώς νέο μηχανικό σύνολο, με άμεσο ψεκασμό και υπερτροφοδότηση, που θα εξασφαλίζει καλύτερες τιμές ισχύος αλλά και κατανάλωσης. Αυτό θα λανσαριστεί ταυτόχρονα με ένα επίσης νέο μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Adam έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Σεπτέμβριο, στην έκθεση του Παρισιού. Η κυκλοφορία του στην αγορά υπολογίζεται να ξεκινήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2013.

24h NewsRoom