Ένα ζευγάρι, πακιστανικής καταγωγής, καταδικάστηκε από βρετανικό δικαστήριο για την δολοφονία της κόρης του Σαφιλέα, τον Σεπτέμβριο του 2003.

Αφορμή, της πράξης του ζευγαριού, στάθηκε το ότι δεν ενέκριναν τον «δυτικό» τρόπο της 17χρονης κόρης τους.

Το δικαστήριο του Τσέστερ, στη βορειοδυτική Αγγλία, καταδίκασε σε 25 χρόνια κάθειρξη, χωρίς αναστολή, τον Ιφτιχάρ Άχμεντ, 52 ετών, και τη σύζυγό του Φαρζάνα, 49 ετών, καθώς τους έκρινε ένοχους.

Η μαρτυρία της Αλέσα, μιας από τις αδελφές της Σαφιλέα, καθώς και οι επιστολές που είχε γράψει μια άλλη αδελφή του θύματος σε μια φίλη της έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση του δικαστηρίου.

Η Αλέσα Άχμεντ, 23 ετών, δήλωσε στο δικαστήριο ότι ήταν παρούσα στη δολοφονία της αδελφής της και ότι τα επόμενα χρόνια ζούσε υπό καθεστώς τρομοκρατίας, ενώ η Σαφιλέα είχε ζητήσει καταφύγιο από τις κοινωνικές υπηρεσίες επτά μήνες προτού δολοφονηθεί, όταν οι γονείς της προσπάθησαν να την αναγκάσουν να παντρευτεί κάποιον στο Πακιστάν.

Η Αλέσα διηγήθηκε στο δικαστήριο ότι η αδελφή της «κακοποιούνταν σωματικά σχεδόν καθημερινά εξαιτίας του τρόπου που ντυνόταν, των φίλων της και της μουσικής που άκουγε». Σύμφωνα με την ίδια, οι γονείς της «υποπτεύονταν» επίσης ότι έκανε παρέα με αγόρια. Στην κατάθεση που έδωσε αναφέρθηκε και σε έναν καυγά μεταξύ των γονιών της και της αδελφής της μετά τον οποίο «την έκλεισαν σε ένα δωμάτιο και δεν της έδιναν φαγητό για δύο ή τρεις ημέρες».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζευγάρι δολοφόνησε την κόρη του επειδή αρνούνταν να παντρευτεί στο Πακιστάν.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook