Την πίστη του ότι η ομάδα Μίνι Παίδων του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, που κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα στο χώρο της υδατοσφαίρισης εξέφρασε ο Γιώργος Φραγκέδης.

Ο νεαρός προπονητής των Μίνι Παίδων του ΝΟΧ παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας (nox.gr).
Αναλυτικά τα όσα είπε:

Η ομάδα στην οποία είσαι προπονητής, αυτή των Μίνι Παίδων, πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στην Ελλάδα ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να είχε παίξει στον τελικό. Ποιο είναι το συναίσθημά σου;

Πράγματι, είχαμε μία πάρα πολύ καλή χρονιά φέτος. Το \”κυνηγήσαμε\” να πάμε τόσο καλά, διοργανώνοντας στα Χανιά ένα σπουδαίο τουρνουά και κάνοντας μια πολύ καλή προετοιμασία στην Αθήνα. Πιστεύω ότι πήγαμε πολύ καλά και μπορούσαμε να παίξουμε στον τελικό. Δεν μας άφησαν όμως… Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά απέδειξαν πως υπάρχει μέλλον στον Ναυτικό Όμιλο. Τα παιδιά αυτά μπορούν να κάνουν μεγάλη καριέρα στο πόλο και να ανθίσουν τον Ν.Ο.Χ.!

Στην τελική φάση εκφράσατε μεγάλα παράπονα για τη διαιτησία. Το ερώτημα δεν είναι αν αδικήθηκε ο Όμιλος αλλά πώς είναι δυνατό να υπάρχουν παράπονα για τη διαιτησία γενικώς, σε ένα πρωτάθλημα που διεξάγεται για μικρά παιδιά.

Γίνονται πολλά λάθη από τη διαιτησία. Υπάρχουν ομάδες από την Αθήνα οι οποίες έχουν δικούς τους διαιτητές και σφυρίζουν γι’ αυτές. Το θέμα είναι ότι αν υπάρξουν 2 ή 3 φαλτσοσφυρίγματα, τα παιδιά επηρεάζονται, \”πέφτουν\” ψυχολογικά. Στον ημιτελικό με  το Παλαιό Φάληρο κερδίζαμε 4-1 και μέσα σ’ ενάμιση λεπτό, βρεθήκαμε να χάνουμε 5-4. Το ψυχολογικό είναι το βασικότερο. Για παιδιά έως 18 ετών, η ψυχολογία είναι το παν. Ο διαιτητής μπορεί να τους την αλλάξει μέσα σε 2 δευτερόλεπτα.

Τι επίπεδο πόλο παίζεται στην κατηγορία των Μίνι Παίδων;

Το επίπεδο που υπήρχε στις τέσσερις φιναλίστ ομάδες (Βουλιαγμένη, Π. Φάληρο, Χανιά, Γλυφάδα), ήταν ότι υπήρχαν πολλά παιδιά που θα μπορούσαν κάλλιστα να αγωνίζονται στα εφηβικά τμήματα. Στη δική μας ομάδα υπάρχουν 2-3 παιδιά που μπορούν να παίξουν στο εφηβικό. Το ίδιο ισχύει για τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγμένη που έχει περισσότερα βέβαια, αλλά και το Φάληρο. Βλέπουμε πάρα πολύ καλό πόλο.

Τι δουλειά παράγεται στο τμήμα που είσαι προπονητής και πόσο ευχαριστημένος είσαι εσύ προσωπικά;

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Ο κόσμος των Χανίων πρέπει να στηρίξει το κολυμβητήριο και οι γονείς να εμπιστεύονται τον Όμιλο. Το βασικό είναι ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά σε όλα τα τμήματα, όχι μόνο στο δικό μας. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά και να τα κάνουμε να κοιτάξουν μπροστά.

Σε ανησυχεί το γεγονός ότι ο ερχόμενος χειμώνας μπορεί να επιφέρει πάλι το κλείσιμο της μεγάλης (50άρας) πισίνας;

Αυτή είναι μία ανησυχία για όλους… Θα γίνει μία προσπάθεια από το Ναυτικό Όμιλο, απ’ όλους μας, να προσπαθήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε για να συνεχίσει να λειτουργεί η πισίνα. Το σημαντικό είναι τα παιδιά να μπορούν να κάνουν προπόνηση, να έχουμε ομάδα στην Α1 και όλα τα τμήματά μας να συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά, όπως συνέβη και φέτος.

Επόμενοι στόχοι;

Επόμενοι στόχοι… Θα δούμε κι εμείς πού θα είμαστε προπονητές κι εννοώ σε ποια κατηγορία κι από εκεί και πέρα, βάζουμε τους στόχους μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook