Ομολόγησε την πράξη του, σύμφωνα με την Αστυνομία ο νεαρός άνδρας που συνελήφθη σήμερα, Σάββατο, για την υπόθεση της κακοποίησης της 15χρονης στην Πάρο στις 23 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος αλλοδαπός, πακιστανικής καταγωγής, είπε ότι αρχικά είδε την κοπέλα να ακούει με ακουστικά μουσική και την πλησίασε για να της αρπάξει το κινητό της τηλέφωνο. Η κοπέλα τότε αντέδρασε και εκείνος χτύπησε το κεφάλι της στα βράχια με αποτέλεσμα να την αφήσει αναίσθητη. Στη συνέχεια, ασέλγησε σε βάρος της και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Χ.Μανούρας κατά τη διάρκεια των επίσημων ανακοινώσεων της ΕΛ.ΑΣ. και ερωτώμενος σχετικά, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει και συνεργός.

Επίσης, ο 21χρονος, όπως και άλλοι δυο συμπατριώτες του που βρέθηκαν στο σπίτι όπου εντοπίστηκε ο δράστης στη Νέα Χαλκηδόνα διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη χώρα μας.

Ο νεαρός ταξιδεύει αυτή την ώρα για τη Σύρο, όπου αναμένεται απόψε ή το αργότερο το πρωί της Κυριακής να οδηγηθεί στον εισαγγελέα του νησιού.

Νωρίτερα, οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι τα δείγματα DNA που ελήφθησαν από τον νεαρό αλλοδαπό είναι ίδια με αυτά που βρέθηκαν στο σώμα και τα ρούχα της κοπέλας.

Ο 21χρονος εργαζόταν ως κηπουρός σε ξενοδοχείο της Πάρου, κοντά στο σημείο που κακοποιήθηκε η 15χρονη και σύμφωνα με την Αστυνομία έφυγε εσπευσμένα από το νησί.

Στο μεταξύ, η 15χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αττικό. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας της σταθερά ελεγχόμενη.

Στις 23 Ιουλίου, η κοπέλα υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, βρέθηκε βαριά τραυματισμένη στο κεφάλι, σε κωματώδη κατάσταση και ημίγυμνη ανάμεσα σε βράχια στην παραλία Χρυσή Ακτή.

Βρισκόταν στην Πάρο για διακοπές με την μητέρα και την αδελφή της.

Επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση της υπόθεσης

Εν τω μεταξύ λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για την εξιχνίαση της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο, η οποία έχει ως εξής:

«H Ελληνική Αστυνομία μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση της σοβαρής κακοποίησης της 15χρονης ημεδαπής στο νησί της Πάρου.
Δράστης είναι ένας είκοσι ενός έτους αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας.

Σας υπενθυμίζω ότι το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιουλίου είχε βρεθεί κακοποιημένη στην περιοχή της παραλίας της Νέας Χρυσής Ακτής, στην Πάρο, η 15χρονη ημεδαπή, η οποία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής.

Από την πρώτη στιγμή είχαν μεταβεί στην Πάρο, για τη διερεύνηση της υπόθεσης, κλιμάκια Αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και των Υπηρεσιών Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης είχαν ληφθεί και δείγματα βιολογικού υλικού από τα ρούχα της ανήλικης.

Οι αστυνομικές έρευνες, μεταξύ των άλλων, είχαν επεκταθεί και στα άτομα, τα οποία αναχώρησαν τις επόμενες ημέρες από το νησί με διάφορες προφάσεις.

Μεταξύ των ατόμων αυτών ήταν και τρεις Πακιστανοί, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα, εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα της περιοχής Νέας Χαλκηδόνας και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ένας από τους προσαχθέντες και συγκεκριμένα ο είκοσι ενός έτους Πακιστανός ομολόγησε κατά την εξέτασή του την πράξη και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα.

Από το δράστη ελήφθη βιολογικό υλικό, το οποίο μετά από εξέταση στο Βιολογικό Εργαστήριο DΝΑ της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών ταυτοποιήθηκε με το βιολογικό υλικό από τα ρούχα της ανήλικης.

Ο δράστης οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου. Όπως εξακριβώθηκε ήταν παράνομα στη χώρα, όπως και οι δύο ομοεθνείς του, οι οποίοι για το λόγο αυτό, οδηγούνται επίσης στον Εισαγγελέα Σύρου.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και επικοινώνησαν στην τηλεφωνική γραμμή της Ασφάλειας Αττικής που είχε δοθεί στη δημοσιότητα.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook