Στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου και στα πλαίσια της διοργάνωσης των εκδηλώσεων \”ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2012\” του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. πρόκειται να φιλοξενηθεί η Έκθεση Κολάζ του Τζώρτζη Ταταύλαλη με τίτλο «Junk Food».

Τα εγκαίνια της έκθεσης Κολλάζ \”Junk Food\” θα γίνουν τη Δευτέρα 6 Αυγούστου και ώρα 20.00. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 11.00 έως τις 14.30 και από τις 18.30 έως τις 22.30, έως και τη Δευτέρα 20 Αυγούστου. Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τον Τζώρτζη Ταταύλαλη

Ο Τζώρτζης Ταταύλαλης γεννήθηκε το 1953 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Έχει καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη γι\’ αυτό και το επώνυμο του είναι τόσο ιδιαίτερο. Από πολύ μικρός άρχισε να ασχολείται την καλλιτεχνική δημιουργία, χρησιμοποιώντας διάφορες μορφές έκφρασης.

Μετά το Λύκειο φοίτησε στη Σχολή Διακόσμησης Δημητρέλη. Έως το 1992 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το ένδυμα και στη συνέχεια με το ψηφιδωτό, τη ζωγραφική, τη διακόσμηση.

Το 2007 άρχισε να ασχολείται με το κολάζ, αποκαλύπτοντας νέο τρόπο καλλιτεχνικής έκφρασης. Ξεκίνησε με το να δημιουργεί φιγούρες στις οποίες τοποθετούσε πρόσωπα φίλων «σαν αστείο», όπως λέει ο ίδιος.
Το κολάζ είναι μια μάλλον ασυνήθιστη καλλιτεχνική έκφραση που απαιτεί μεγάλη τεχνική δεξιότητα, ευαισθησία και τολμηρή έως αχαλίνωτη φαντασία.

Το πρωταρχικό υλικό είναι συνήθως ποιοτικά ανόμοιο, κάποτε ευτελές, χωρίς αισθητικές αξιώσεις και μάλιστα από δεύτερο χέρι. Ωστόσο η αναζήτηση και η σύνθεση μέσω του κολάζ είναι που δίνει σ\’ αυτό το μωσαϊκό την καινούρια αισθητική του διάσταση, την καλλιτεχνική του αυτονομία που δεν είναι ζωγραφική, γραφικές τέχνες ή απεικόνιση. Είναι κολάζ. Στην Ελλάδα ελάχιστοι ασχολήθηκαν με το κολάζ, με γνωστότερο ασφαλώς τον Ελύτη.

Χρησιμοποιώντας φωτογραφίες, αφίσες, σχέδια, διαφημιστικά φυλλάδια, έντυπα και σελίδες από περιοδικά ο καλλιτέχνης μας καταθέτει μια καινούργια εικαστική σουρεαλιστική πρόταση με φαντασία και χιούμορ.

Τα έργα του είναι πρωτότυπα, άρτια αισθητικά, τέλεια από τεχνικής άποψης και παράλληλα με έντονο προβληματισμό για το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Μπορεί να άρχισαν όλα σαν παιχνίδι, όμως στα χέρια του αυτό το παιχνίδι έγινε σε πολύ σοβαρή υπόθεση.

Ατομικές Εκθέσεις

2010 Bar PARTIZAN

2011 Ίδρυμα Κακογιάννη

2012 SOPHIE\’S Μύρινα Λήμνος

Ομαδικές Εκθέσεις

2011 Στρατόπεδο ΚΟΔΡΑ , Θεσσαλονίκη

2012 Gallery CRYSTAL BALL, Project KOMOTEEREED Βερολίνο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook