Το Ιράν πλήττεται από έναν «πόλεμο» εναντίον της οικονομίας του, δήλωσε χθες Παρασκευή ο επικεφαλής του Συμβουλίου των Φρουρών, ένα από τα πολιτικά όργανα της χώρας, ο οποίος ζήτησε την κινητοποίηση του έθνους για να αντιμετωπιστούν οι κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι διεθνείς δυνάμεις εναντίον της Τεχεράνης για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

«Πρόκειται για πόλεμο» , δήλωσε ο Αγιατολάχ Αχμάντ Τζανατί στη διάρκεια του κηρύγματός του μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Το Ιράν πρέπει να κινητοποιήσει «το έθνος, την κυβέρνηση, τους αξιωματούχους και τις ένοπλες δυνάμεις» για να αντιμετωπίσει τα «σοβαρά οικονομικά προβλήματα» που ξεπερνούν την παγκόσμια οικονομική κρίση, υπογράμμισε ο Τζανατί.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε και να σπάσουμε αυτό το κύμα (οικονομικής πίεσης). Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε», πρόσθεσε.

Ο Τζανατί επεσήμανε ότι, υπό την επίβλεψη του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, οι αξιωματούχοι της χώρας θα επιτεθούν στην κρίση, ενώ ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας να αποφεύγουν τα «απαισιόδοξα» θέματα και να επικεντρώνονται στις πληροφορίες που «κάνουν τους ανθρώπους χαρούμενους, αισιόδοξους και ανεβάζουν το ηθικό».

Οι ιρανοί αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να παραδέχονται ότι υπάρχουν επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας εξαιτίας των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί, όμως επισημαίνουν ότι το Ιράν μπορεί να αντιμετωπίσει τις πιέσεις που έχουν στόχο να το αναγκάσουν να αποκηρύξει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Από τις αρχές Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ έχουν σκληρύνει τις κυρώσεις τους εναντίον του Ιράν με την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές ιρανικού αργού πετρελαίου και στις οικονομικές συναλλαγές με τη χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook