Μια φωτογραφία με ένα περίεργο πλάσμα να ξεπροβάλλει στην επιφάνεια της λίμνης του Λοχ Νες στη βόρεια Σκωτία , κάνει τον γύρο του κόσμου και «ξύπνησε» το θρύλο της ύπαρξης της Νέσι, του διάσημου θαλάσσιου ερπετού που σύμφωνα με το μύθο ζει εκεί.

Τη φωτογραφία τράβηξε ο 60χρονος καπετάνιος George Edwards, ο οποίος μετέφερε τουρίστες στην περιοχή με το σκάφος του... το οποία έχει ονομάσει Nessie Hunter IV.

Ο «κυνηγός» της Νέσι δήλωσε ότι το τεράστιο γκρι περίεργο πλάσμα κινούνταν αργά πάνω στην επιφάνεια του νερού , μισό μίλι μακριά από το σκάφος του, τουλάχιστον για 10 λεπτά. Μετά, βούτηξε στα βαθιά και δεν ξαναεμφανίστηκε.Ο George είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για τη Νέσι, την οποία αναζητά τα τελευταία 26 χρόνια. Ο ίδιος πιστεύει ότι αυτή η φωτογραφία είναι η καλύτερη απόδειξη για την ύπαρξή της. Μάλιστα, έστειλε τα «πειστήρια» σε φίλους αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, οι οποίοι – αφού ανέλυσαν την φωτογραφία - δήλωσαν ότι πιθανότατα πρόκειται για το «πραγματικό» μυθικό τέρας.

real.gr