Τρία πλεούμενα με εκατοντάδες πρόσφυγες έφθασαν στις ακτές της Μάλτας και της νότιας Ιταλίας την Παρασκευή και χθες Σάββατο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Ένα πλεούμενο που μετέφερε περίπου 100 μετανάστες -εκ των οποίων οι 24 ήταν γυναίκες- αναχαιτίστηκε από τις αρχές νότια του νησιού Λαμπεντούζα χθες, ανέφερε το ANSA.

Τα άλλα δύο πλεούμενα εντοπίστηκαν την Παρασκευή και μεταφέρθηκαν στην Μάλτα και στην Σικελία αντίστοιχα.

Σε ένα αλιευτικό, το οποίο μεταφέρθηκε στην πόλη Ποτσάλο της Σικελίας, επέβαιναν 84 πρόσφυγες που είπαν ότι είναι από την Αίγυπτο.

Στην ομάδα 88 Σομαλών μεταναστών που διασώθηκε ανοικτά της Μάλτας περιλαμβάνονταν δύο βρέφη. Η ομάδα πιστεύεται ότι έφυγε από τη Λιβύη πριν από μερικές ημέρες. Τρεις γυναίκες εισήχθησαν σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Μάλτας ανέφεραν ότι το πλοίο των μεταναστών εντοπίστηκε περίπου 30 μίλια νότια της νήσου της Μεσογείου. Σχεδόν 1.300 άνθρωποι που ζητούν άσυλο έχουν φθάσει στην Μάλτα φέτος, ωθώντας τις αρχές του μικρότερου κράτους-μέλους της ΕΕ να ζητήσουν βοήθεια.

Τον περασμένο μήνα 54 πρόσφυγες έχασαν τις ζωές τους στην Μεσόγειο. Οι πρόσφυγες προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ιταλία από τη Λιβύη με ένα ντίνγκι, σύμφωνα με την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR). Όλοι οι επιβαίνοντες στο πλεούμενο πλην ενός πέθαναν από δίψα. Ήταν υπήκοοι της Ερυθραίας.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook