Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν την Κυριακή τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με την τρόικα για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η συνάντηση είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, δηλαδή, μείωση μισθών και συντάξεων, περικοπές κοινωνικών επιδομάτων και διάλυση του κοινωνικού κράτους, με βασικό θύμα την υγεία».

«Ο κατάλογος με τα μέτρα δεν έχει τέλος» σημειώνει στην ανακοίνωση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «οι δήθεν \’σκληρές\’ διαπραγματεύσεις δεν υπήρξαν ποτέ και δεν ήταν άλλωστε στις προθέσεις της».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση «σε αγαστή συνεργασία και συνευθύνη με την τρόικα, συνεχίζει το δρόμο της πιστής και απαρέγκλιτης εφαρμογής του καταστροφικού μνημονίου, επισφραγίζοντας το έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας».

Παράλληλα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «τα περίφημα ισοδύναμα μέτρα ήταν όνειρο αυγουστιάτικης νύχτας» και πως «τα διαφήμιζε η κυβέρνηση των προθύμων εταίρων για εσωτερική κατανάλωση».

«Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος, η τρόικα εξωτερικού δίνει παραγγελίες στο οικονομικό επιτελείο οι οποίες γίνονται αποδεκτές ασμένως και αδιαμαρτύρητα. Όσον δεν υπάρχει αντίδραση από την κυβέρνηση των προθύμων εταίρων τόσο μεγαλώνουν οι ορέξεις των δανειστών. Οι πολίτες οδηγούνται στην εξαθλίωση και η χώρα οδηγείται εκτός ευρώ» τονίζεται στην ανακοίνωση.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook