Σε τόπο συνάντησης εκατοντάδων ηρακλειωτών έχει μετατραπεί η πλατεία Κοραή η οποία γεμίζει ασφυκτικά στις συναυλίες που οργανώνουν και αυτό το καλοκαίρι τα πέντε καταστήματα της πλατείας το Μήλον της Έριδος, το La Brasserie, ο Νότος, το «Stone» και «Ο Αντίποδας, υπό την αιγίδα της Πρώτης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Μετά το Χρήστο Θηβαίο που η συναυλία του σημείωσε εξαιρετική επιτυχία στο πάλκο της πλατείας Κοραή ανεβαίνει τη Δευτέρα 6 Αυγούστου ο Βασίλης Σκουλάς μια από τις πιο σπουδαίες φυσιογνωμίες της Κρητικής μουσικής με περισσότερα από σαράντα χρόνια αδιάκοπης και ουσιαστικής παρουσίας στη δισκογραφία και σε ζωντανές εμφανίσεις.

Μια συναυλία που παντρεύει με μεράκι και βαθιά γνώση της κρητικής μουσικής παράδοσης το παλιό με το νέο μέσα από τους γνώριμους ήχους της λύρας και του λαούτου και με πρωταγωνιστή έναν μουσικό ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως μία από τις εκφραστικότερες ανδρικές φωνές που βγήκαν από το μεταπολεμικό παραδοσιακό τραγούδι.

Μια «ιστορική» πολιτιστική στιγμή για την πλατεία Κοραή με εκφραστή έναν αυθεντικό καλλιτέχνη ο οποίος γράφει με σεβασμό και απόλυτη προσήλωση τη δική του ιστορία στην κρητική μουσική.

Ένας μεγάλος δημιουργός σε μια ξεχωριστή συναυλία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, στην πλατεία Κοραή τη Δευτέρα 6 Αυγούστου.

Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος και παράλληλα με τις εκδηλώσεις οι διοργανωτές μαζί με την Πρώτη Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου επέλεξαν να κάνουν τους ηρακλειώτες συμμέτοχους στην προσπάθεια που κάνουν για την συγκέντρωση βιβλίων τα οποία θα δωριθούν το Φθινόπωρο στην υπό δημιουργία «Απολλώνια» Βαλκανική Δανειστική Βιβλιοθήκη.

Επίσης θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα δοθούν στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook