Τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων, τις κλήσεις που έγιναν και δέχθηκαν συγκεκριμένα τηλέφωνα, αλλά και ο έλεγχος σε πολλά ευρήματα από τα δυο διαμερίσματα περιμένουν οι αστυνομικοί προκειμένου να προχωρήσουν τις έρευνες. «Με την οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς εκτιμούμε πως πλέον έχουμε τελειώσει…», λέει με νόημα αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής και προσθέτει «τώρα ψάχνουμε τις διασυνδέσεις με άλλες ομάδες του αντάρτικου πόλης…».

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ αναζητούν την άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσει στην οργάνωση Σέχτα Επαναστατών. Αυτός είναι ο στόχος της Αντιτρομοκρατικής μετά τη σύλληψη των έξι νεαρών που φέρονται ως μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Μάλιστα το γεγονός ότι ανάμεσα στους επτά συλληφθέντες είναι ο Χρήστος Τσάκαλος, ο Γιώργος Νικολόπουλος και ο Νταμιάνο Μπολάνο, τρία δηλαδή από τα κορυφαία στελέχη της οργάνωσης, αλλά και άνθρωποι που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τη Σέχτα, κάνει τους αστυνομικούς ιδιαίτερα αισιόδοξους.

«Προσπαθούμε να αποκρυπτογραφήσουμε τις κινήσεις και τα σχέδια των συλληφθέντων. Στόχος μας να βρούμε με ποια άλλα άτομα έρχονταν σε επαφή και τι ετοίμαζαν…», λέει πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει «από τις σημειώσεις που βρήκαμε στη γιάφκα της Νέας Ιωνίας του Βόλου φαίνεται πως προετοίμαζαν ληστεία σε τράπεζα στην πόλη της Θεσσαλίας».

Οι συλληφθέντες
Οι έξι συλληφθέντες, πέντε άνδρες και μια γυναίκα κρατούν το στόμα τους κλειστό. Αρνούνται να δώσουν αποτυπώματα για να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων τους και έτσι όλο το βάρος των αστυνομικών πέφτει στα δύο διαμερίσματα γιάφκες στη Νέα Ιωνία Βόλου και στο Χολαργό.

Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές στο Βόλο, το σπίτι είχε ενοικιαστεί πριν από ενάμισι χρόνο, ενώ στο Χολαργό τον περασμένο Αύγουστο. Εκεί, σύχναζαν οι συλληφθέντες ενώ έκρυβαν και ένα μεγάλο μέρος από το οπλοστάσιο τους. Ίσως, λένε οι αστυνομικοί τα ευρήματα οδηγήσουν σε νέους δρόμους που έχουν να κάνουν με την εξάρθρωση και της Σέχτας Επαναστατών. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν εκρηκτικά που χρησιμοποιεί η οργάνωση για την κατασκευή των φονικών πακέτων – βομβών, οδηγεί στο συμπέρασμα πως υπάρχει και άλλο διαμέρισμα – γιάφκα που δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

protοthema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook