Με διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ καταζητούνταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια 54χρονος κάτοικος χωριού του νομού Ηρακλείου, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί από άνδρες του ΤΑΕ Μεσαράς σε χωριό της περιοχής.

.Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γερμανικές Αρχές που ζητούν την έκδοσή του εκεί, στο έγγραφό τους προς την Ιντερπόλ κάνουν λόγο για ζημιά προς το γερμανικό δημόσιο περίπου δέκα εκατομμυρίων ευρώ!

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γερμανικές Αρχές τον αναζητούσαν διότι είχε νοικιάσει ένα βαρύ όχημα (τράκτορα με ρυμουλκούμενο) αξίας 55 χιλιάδων ευρώ με τον οποίο έκανε πολλά δρομολόγια για την εισαγωγή λαθραίων τσιγάρων από τρίτη χώρα προς τη Γερμανία. Ακόμη, κατηγορείται ότι είχε πάρει δάνειο από τη Γερμανία όπου διέμενε το οποίο δεν αποπλήρωσε.

Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης είχε αποσταλεί πριν τρεις μήνες στις διωκτικές Αρχές του νομού Ηρακλείου. Ο εντοπισμός του όμως δεν ήταν εφικτός μέχρι και χθες το πρωί, οπότε και βρέθηκε στο σπίτι του.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την εισαγγελία της Νυρεμβέργης για το λόγο αυτό , ενώ σε βάρος του σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπήρχε και καταδικαστική απόφαση ενός έτους από την εισαγγελία Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 54χρονος βρισκόταν στο σπίτι του χθες το πρωί οπότε και εντοπίστηκε, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα των Μοιρών όπου και κρατείται.

Κατά τη σύλληψή του δεν προέβαλε καμία αντίσταση, ενώ ο 54χρονος φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο ίδιος φέρεται να είπε σε προφορικό επίπεδο ότι το βαρύ όχημα το έφερε στην Ελλάδα και το πούλησε, ενώ για το λαθρεμπόριο τσιγάρων που κατηγορείται φέρεται να είπε ότι τον έμπλεξαν και πως εκείνος δεν έχει καμία εμπλοκή.

Ο 54χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Ηρακλείου και στη συνέχεια στον εισαγγελέα εφετών προκειμένου να αποφασιστεί εάν εκδοθεί στο εξωτερικό, όπως ζητούν οι γερμανικές Διωκτικές Αρχές.

πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook