Εκτεταμένους ελέγχους σε μπαρ και καφετέριες,κυρίως για το θέμα της χορήγησης αλκοολούχων ποτών σε ανήλικους, πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο 4-5 Αυγούστου αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων.

Τα αποτελέσματα ήταν πράγματι εντυπωσιακά. Ένα στα τρία καταστήματα είχε παραβιάσει την σχετική νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, στους 83 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις, οι οποίες αφορούσαν στην χορήγηση αλκοολούχων ποτών αλλά και στην μη τοποθέτηση σχετικής ενημερωτικής πινακίδας,

Το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλημάτισε τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες θα συνεχίσουν με εντατικότερους ρυθμούς τους σχετικούς ελέγχους.

Υπενθυμίζεται πως το πρόβλημα της αυξημένης κατανάλωσης αλκοόλ απο ανήλικους στην Ελλάδα, έχει καταδειχθεί σε σχετικές έρευνες, ενώ είχε απασχολήσει έντονα και την κοινωνία της Κρήτης, μετά απο τον θάνατο της 16χρονης Ρεθυμνιώτισσας Στέλλας Ακουμιανάκη, απο υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ακολούθησαν και αρκετά ακόμη περιστατικά με ανήλικους – κυρίως απο το Ρέθυμνο – οι οποίοι πήγαν στο νοσοκομείο μετά απο υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, αλλά φαίνεται πως το πρόβλημα αφορά ολόκληρη την Κρήτη και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook