Εκδήλωση στην μνήμη του Σπύρου Πρεβεζάνου, αποβιώσαντα Προέδρου του «ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΡΗΤΗ», διοργανώνουν αύριο Τρίτη   7 Αυγούστου  και ώρα 7.30 μ.μ ο Δήμος Χανίων και ο Πολιτιστικός –Μη Κερδοσκοπικός Φορέας «ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗ» 

Όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου σήμερα 6/7/12 στο Δημαρχείο Χανίων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Λειψάκης, παρουσία του   Αντιπροέδρου  του Πολιτιστικού  Φορέα-  Γιάννη  Κριαράκη και των παιδιών του αποβιώσαντα Προέδρου, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ενετικό Λιμάνι, όπου χορευτές θα χορέψουν από το Φρούριο του Φιρκά έως το χώρο του πρώην  Λιμενικού Περιπτέρου  με τη συνοδεία μουσικής από καταξιωμένους καλλιτέχνες του τόπου μας .

Ο Πολιτιστικός – Μη Κερδοσκοπικός Φορέας - ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗ, ιδρύθηκε το 2010 και εδρεύει στην Αθήνα. Στα χρόνια δράσης του έθεσε σαν σκοπό την προβολή των πολιτιστικών αξιών σε όλο τον Πλανήτη Γη.

Στα πλαίσια των προσπαθειών του πραγμάτωσε την 7η Αυγούστου 2010 την εκδήλωση  «Η ΚΡΗΤΗ ΧΟΡΕΥΕΙ  ΠΕΝΤΟΖΑΛΙ  ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ» ,  με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων που χόρεψαν σε επιλεγμένα  σημεία κατά μήκος της Νέας Εθνικής οδού, από την Κίσαμο Χανίων μέχρι τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου .

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε στις 19.00 και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, με χορούς , μαντινάδες , ριζίτικα τραγούδια σε πόλεις της Κρήτης ήταν να εγγραφεί στο Βιβλίο ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ  συνέχισε ο κος Λειψάκης .

Το 2011, την ίδια ημερομηνία, η εκδήλωση πραγματώθηκε για δεύτερη φορά με ανάλογη επιτυχία .

Η ημερομηνία της 7ης Αυγούστου, έχει επιλεγεί συμβολικά σε ανάμνηση της ρίψης της Ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα το 1945. Απώτερος σκοπός είναι η Κρήτη να αναδειχθεί σαν Τόπος Συμφιλίωσης των Λαών της Γης .

Λίγο καιρό μετά την πραγμάτωση της δεύτερης εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΡΗΤΗ , αείμνηστος ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ , ταλαιπωρήθηκε και αγωνίσθηκε στη μάχη κατά της επάρατου νόσου, μάχη την οποία έχασε στις 29 Ιουνίου 2012.

Θέλω να ευχαριστήσω συνέχισε ο κος Λειψάκης τα παιδιά του Σπύρου Πρεβεζάνου και τους εύχομαι να συνεχίσουν το έργο του πατέρα τους καθώς και τον Αντιπρόεδρο του ΠΛΑΝΗΤΗ  ΚΡΗΤΗ  κο Γιάννη Κριαράκη  και καλώ τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες για μία ακόμη φορά  να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την παράδοσή μας .

   Ο κος Γιάννης Κριαράκης ενημέρωσε ότι στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι  Σύλλογοι, “Ψηλορείτης ’’, “Λεβεντογέννα Κρήτη’’, “Ονειροκρίτες’’  και “Αροδαμός’’ και οι καλλιτέχνες Ανδρέας Λιλικάκης , Αρτέμης Πεντάρης , Μανώλης Φαντάκης  και Νεκτάριος Χατζηδάκης  με τη συμβολή και των  Πολιτιστικών συλλόγων  Καλαμιτσίου –Αθηνών και Αποκορώνου  ενώ εξέφρασε την επιθυμία του, χρόνου η εκδήλωση να λάβει μέρος στα πλαίσια των εκδηλώσεων της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα .