Σε καθιερωμένο προορισμό για τα κρουαζιερόπλοια αναδεικνύονται τα Χανιά, γεγονός που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ενενήντα κρουαζιερόπλοια έχουν ήδη \’κλείσει\’ για την ερχόμενη χρονιά. Αυτό επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, που χθες συναντήθηκε με αντιπροσωπία της εταιρείας  Azamara Cruises

Η αντιπροσωπία βρέθηκε στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο αποτελούμενη από διοικητικό και ναυτικό προσωπικό και δήλωσε ικανοποιημένη από τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών και των υποδομών στην πόλη των Χανίων, κάτι που κάνει πιο εύκολη την άφιξη κρουαζιερόπλοιων.

«Για το 2013 έχουν κλείσει μέχρι αυτή τη στιγμή 90 κρουαζιερόπλοια για Χανιά και Σούδα. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο νούμερο, πολύ καλό νούμερο, που επιβεβαιώνει αυτό που λέμε ότι θα κρατήσουμε την κρουαζιέρα», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων.

Ο κ. Σκουλάκης υπογράμμισε πως περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη «για κοινή προσπάθεια όλων. Δεν φτάνει ο Δήμος, δεν φτάνει η Αντιπεριφέρεια, χρειάζεται μια συστράτευση όλων των φορέων».

Από μεριά της εταιρείας αυτό που τονίστηκε στη συνάντησή τους με τον δήμαρχο ήταν ότι είναι ικανοποιημένη από τη βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών που προσφέρονται στα Χανιά.

Στις 27 Οκτωβρίου με αφορμή την τελευταία επίσκεψη του Azamara ® και των Επιβατών του στα Χανιά θα πραγματοποιηθούν δρώμενα και εκδηλώσεις στην παλαιά πόλη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ανάμεσα σε τόσα λιμάνια και προορισμούς της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο,που επιλέχθηκαν τα Χανιά μαζί με το Σαιν-Τροπέ στη Νότια Γαλλία, για τις εκδηλώσεις αυτές που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τη Λήξη της τουριστικής περιόδου.

O Δήμαρχος Χανίων δεμεύτηκε ότι θα στηρίξει τις δράσεις αυτές.

Επίσκεψη και στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Εν τω μεταξύ επίσκεψη και στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκης πραγματοποίησαν  την Κυριακή οι εκπρόσωποι της εταιρείας «Αzamara Club Cruises»

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η οργάνωση μίας μεγάλης εκδήλωσης, με πρωτοβουλία της Εταιρείας και των συνεργατών της στα Χανιά, στο τέλος του φετινού προγράμματός της. Τότε προβλέπεται να αφιχθεί στα Χανιά ένα κρουαζιερόπλοιο το οποίο μεταφέρει αποκλειστικά επιβάτες υψηλής εισοδηματικής στάθμης, τους οποίους η Εταιρεία σκοπεύει να τιμήσει με τη συγκεκριμένη δράση.

 Κύριο θέμα της συζήτησης, ήταν η άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, στην περιοχή του Ενετικού Λιμένα των Χανίων, και οι εκπρόσωποι της Εταιρείας ζήτησαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων την στήριξή του για την επίτευξη του παραπάνω στόχου.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η δράση αποτελεί μια ευκαιρία να γνωρίσουμε στους επισκέπτες αυτούς τα Χανιά μας, την παραγωγική μας δραστηριότητα, τον πολιτισμό μας, το φυσικό μας πλούτο και την ξεχωριστή κρητική διατροφή. Διαβεβαίωσε τα στελέχη της Εταιρείας για τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας, και υπογράμμισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα βοηθήσουν ώστε να γίνουν τα Χανιά, ένας από τους πρώτους προορισμούς του «Τουρισμού της κρουαζιέρας». Τόνισε τέλος,  ότι οι βελτιωτικές παρεμβάσεις στο λιμάνι της Σούδας και στο Αεροδρόμιο Χανίων, οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2015, θα συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς και στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής μας, γενικότερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook