Με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο Ισραηλινός πρόεδρος, Σιμόν Πέρες, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του στην Αθήνα.

Η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα είχε διάρκεια περίπου μία ώρα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε δηλώσεις εξερχόμενος του ξενοδοχείου.

Αντιθέτως ο κ. Βενιζέλος μετά την 45λεπτη συνάντηση με τον κ. Πέρες δήλωσε ότι συζήτησε μαζί του τα διμερή θέματα, την κατάσταση στην περιοχή και κυρίως την παγκόσμια κατάσταση. «Μια συζήτηση με τον κ. Πέρες είναι πάντα πολύ ενδιαφέρουσα λόγω της μεγάλης ιστορικής και πολιτικής του εμπειρίας. Γιατί ο κ. Πέρες αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι η ανακύκλωση της διεθνούς οικονομικής κρίσης μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από μεγάλες θεσμικές και πολιτικές αλλαγές. Μέσα από ένα σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης, οικονομικής και πολιτικής».

«Είναι σημαντικό» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «να ακούει κανείς τις σκέψεις ενός ανθρώπου που έχει δει πάρα πολλά στη ζωή του σε διαφορετικές στιγμές γιατί εισπράττει πολύ καλύτερα από εμάς τα μηνύματα της σημερινής εποχής».

Στις 20:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Σιμόν Πέρες.

Στο μεταξύ, στη συνάντηση που είχε η υπουργός Γεωργίας του Ισραήλ, Όριτ Νόκεντ, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον αναπληρωτή υπουργό, Μάξιμο Χαρακόπουλο, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της Ελλάδας με το Ισραήλ σε κρίσιμους τομείς της γεωργίας, όπως η διαχείριση υδάτων και εξοικονόμησης νερού, η βιολογική καλλιέργεια, η παραγωγή και εμπορία προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), η εφαρμοσμένη αγροτική έρευνα, τα εγγειοβελτιωτικά έργα και οι υδατοκαλλιέργειες.

Η υπουργός Γεωργίας του Ισραήλ τόνισε ότι: «Για το Ισραήλ, η σχέση με την Ελλάδα είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα δε η σχετική στον τομέα της γεωργίας. Γνωρίζω ότι η χώρα σας βρίσκεται σε μία δύσκολη περίοδο, πιστεύω όμως ότι η βοήθεια σε γεωργικά θέματα μπορεί να αποβεί σημαντική, ώστε να ξεφύγει από τα προβλήματά της».

Η ελληνική πλευρά εστίασε το ενδιαφέρον της στο θέμα παροχής τεχνογνωσίας από το Ισραήλ στον τομέα της έρευνας και των εφαρμογών της για το σχεδιασμό συστημάτων ολοκληρωμένης αγροτικής ανάπτυξης και της προώθησης των ελληνικών προϊόντων.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook