Στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες αποδίδει η αιγυπτιακή Μουσουλμανική Αδελφότητα την επίθεση σε αιγυπτιακό συνοριακό φυλάκιο στο Σινά, προκαλώντας την αντιδράση του Ισραήλ που χαρακτήρισε τις κατηγορίες «ανόητες».

Τουλάχιστον 16 συνοριοφύλακες είχαν σκοτωθεί την Κυριακή σε επίθεση ενόπλων στο φυλάκιο Κερέμ Σαλόμ στα σύνορα Αιγύπτου-Ισραήλ στην περιοχή του Σινά. Μετά την επίθεση, οι ένοπλοι προσπάθησαν να διαφύγουν με δύο οχήματα, ένα φορτηγό και ένα θωρακισμένο όχημα, όμως το ένα ανατινάχθηκε στο βόρειο Σινά και το άλλο καταστράφηκε από την ισραηλινή αεροπορία.

Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, η αιγυπτιακή Μουσουλμανική Αδελφότητα ανέφερε πως «το έγκλημα αυτό μπορεί να αποδοθεί στη Μοσάντ, που προσπαθεί να καταπνίξει την επανάσταση από τη σύλληψή της και η απόδειξη για αυτό είναι ότι έδωσε οδηγίες σε σιωνιστές πολίτες της να αποχωρήσουν άμεσα από το Σινά πριν από μερικές ημέρες».

Η αντίδραση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών ήταν αιχμηρή: «Ακόμη και όποιος τα λέει αυτά μπροστά στον καθρέφτη δεν μπορεί να πιστέψει τις ανοησίες που προφέρει» ανέφερε εκπρόσωπός του.

Το περιστατικό αποτελεί την πρώτη διπλωματική δοκιμασία του Αιγύπτιου νέου προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι, καθώς το Κάιρο ήταν επί Μουμπάρακ μία από τις πιο «φιλικές» πρωτεύουσες στην περιοχή απέναντι στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook