Υπό άκρα μυστικότητα, και μέσα σε ασθενοφόρο, για να μην γίνει αντιληπτός, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα της Σύρου, την Κυριακή το βράδυ, ο 21χρονος Πακιστανός που συνελήφθη το Σάββατο στην Αθήνα και ομολόγησε τη βίαιη επίθεση στη 15χρονη Μυρτώ στις 22 Ιουλίου, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου.

Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί σήμερα, καθώς ζήτησε και πήρε προθεσμία. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από άτομο με πλήρη ψυχική ηρεμία, για βιασμό, και ληστεία με ιδιαίτερα σκληρότητα κατά προσώπου. Mέχρι την απολογία του θα κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Σύρου.

Ο 21χρονος Πακιστανός έκρυβε δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα, που κανείς δεν είχε καταλάβει, κάνοντας ακόμη και τους έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να απορούν με τη συμπεριφορά  του…

Από τη μία, ήταν για όλους όσους τον γνώριζαν το καλό παιδί, χαμογελαστός, που δούλευε, βοηθούσε τους συμπατριώτες του και δεν έχει πειράξει ποτέ κανέναν… Από την άλλη, το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό του σκληρού και αδίστακτου άνδρα που κακοποιεί ένα 15χρονο παιδί και στη συνέχεια με μεθοδικότητα και καταστρώνοντας ολόκληρο σχέδιο, φτάνει ένα βήμα πριν επιστρέψει στην πατρίδα του. Άλλωστε μόλις έγινε 18 χρονών έφυγε από το Πακιστάν και φτάνοντας στον Έβρο μπήκε παράνομα στη χώρα μας.

Στον ανακριτή και τον εισαγγελέα της Σύρου, ο «Δράκος» της Πάρου (φωτογραφία: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων) θα απολογηθεί και θα αποκαλύψει λεπτό προς λεπτό όλο το σκηνικό του  τρόμου. Φυσικά, αντιμετωπίζοντας σοβαρότατες κατηγορίες για κακουργηματικές  πράξεις, είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθεί τις επόμενες ημέρες στις φυλακές.

Μυστικοπαθής και αδίστακτος
Ο 21χρονος κηπουρός από την πρώτη  στιγμή έδωσε στους αστυνομικούς την εικόνα του σκληρού και αμετανόητου… Από τη μία το έπαιζε αδιάφορος και έδειχνε ενοχλημένος από την  προσαγωγή του και από την άλλη είχε προλάβει να κανονίσει μέσω της πακιστανικής πρεσβείας να βγάλει χαρτιά και εισιτήρια για την πατρίδα του και την Τρίτη θα πετούσε για το Πακιστάν, εκμεταλλευόμενος το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης για οικιοθελή επαναπατρισμό λαθρομεταναστών. Όπως λένε αυτοί που τον γνώριζαν, έχει μια καταπληκτική ικανότητα να το παίζει καλό παιδί…

Ο 21χρονος Πακιστανός, ο οποίος ήρθε και ζούσε παράνομα στην Ελλάδα, μετά και την ταυτοποίηση και του δεύτερου δείγματος DNA άλλαξε τακτική και δέχτηκε πως αυτός είναι ο άνθρωπος που τραυμάτισε σοβαρά την μαθήτρια στα βράχια της Χρυσής Ακτής, αλλά όπως είπε σκοπός του ήταν να κλέψει το κινητό της τηλέφωνο και όχι  να τη βιάσει.

Όταν αυτή αντιστάθηκε, την χτύπησε στο κεφάλι και στη συνέχεια εκτός ελέγχου άρχισε να την χτυπάει με απίστευτη μανία στα βράχια. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε από το σημείο, χωρίς να τον δει κανείς,.. Μια εκδοχή που τόσο από τα ευρήματα της Αστυνομίας όπως και από τις εκτιμήσεις τους κάτι τέτοιο δεν ισχύει… Γι\’ αυτό και ο δράστης τελικά άλλαξε στάση και δέχθηκε ότι κακοποίησε τη μαθήτρια… Ο ίδιος έδωσε στους αστυνομικούς και το σημείο -λίγα μέτρα πιο κάτω από τα βράχια της Χρυσής Ακτής- όπου σε θάμνους πέταξε το τηλέφωνο. Όμως, μέχρι στιγμής, παρά τις έρευνες των αστυνομικών, δεν έχει εντοπιστεί.

Τα λάθη
Ο Πακιστανός εντοπίστηκες νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας όπου είχε βρει καταφύγιο τις τελευταίες ημέρες και αμέσως οδηγήθηκε στην Ασφάλεια. Όμως δεν θα είχε εντοπιστεί αν δεν έκανε τρία μοιραία γι\’ αυτόν λάθη. Πρώτον, ότι πέρασε μπροστά από τη μητέρα της 15χρονης Μυρτώς λίγο πριν την επίθεση φορώντας λευκό παντελόνι και φλοράλ πουκάμισο και κοίταζε παράξενα.

Δεύτερον, ότι έφυγε από την Πάρο μετά από έξι ημέρες χρησιμοποιώντας ως κάλυψη δυο συμπατριώτες του, την ώρα που το νησί βοούσε από την επίθεση. Και τρίτον και ίσως κυριότερο, χρησιμοποίησε πλαστά  στοιχεία για να εκδώσει εισιτήριο.

Έτσι, ενώ οι δύο φίλοι του έδωσαν τα πραγματικά τους στοιχεία, οι αστυνομικοί που καθημερινά έψαχναν τις λίστες των ακτοπλοϊκών εταιρειών για αναχωρήσεις Πακιστανών ταυτοποίησαν τα στοιχεία των δυο φίλων του, αλλά όχι και το δικό του. Έτσι, οι Αρχές ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν τον αλλοδαπό, καθώς όλα τα στοιχεία έδειχναν πως είναι ο δράστης της επίθεσης.

Στο δωμάτιο που έμενε στην Πάρο οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κάτι ύποπτο, πήραν όμως ρούχα για να ταυτοποιήσουν το γενετικό υλικό με αυτό που βρέθηκε στα ρούχα της 15χρονης Μυρτώς. Γνωρίζοντας, λοιπόν, πως ο δράστης έχει βρει καταφύγιο σε σπίτι ομοεθνών του στην Αθήνα, αστυνομικοί της Ασφάλειας παρακολουθούσε διακριτικά το διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα.

Στο μικρό διαμέρισμα έμεναν 12 Πακιστανοί, ανάμεσα τους και οι δύο φίλοι του.  Παράλληλα, μέσω εταιρείας κινητής τηλεφωνίας προσπαθούσαν να εντοπίσουν το στίγμα συγκεκριμένων κινητών τηλεφώνων,. Στη συνέχεια έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα και προσήγαγαν άλλα δυο άτομα πακιστανικής καταγωγής στη ΓΑΔΑ. Και αυτοί όπως και ο 21χρονος είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας. Μάλιστα, ερευνήθηκε και το ενδεχόμενο να γνώριζαν για την κακοποίηση της μικρής μαθήτριας, όμως δεν ήξεραν το παραμικρό.

Η ανακοίνωση της οικογένειας
«Θα θέλαμε κατ’ αρχήν να ευχαριστήσουμε όλους τους Έλληνες συμπολίτες μας, που από την πρώτη στιγμή μας συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο, αλλά και όλους όσους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αρχών, με τις πληροφορίες τους συνέβαλαν στον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, καθώς επίσης και τα ΜΜΕ για τη διακριτικότητα με την οποία καλύπτουν δημοσιογραφικά το θέμα. Ακόμη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση του ΟΤΕ για τη συνδρομή και στήριξη που μας παρέχει όλο αυτό το διάστημα. Ευχαριστούμε τέλος την Ελληνική Αστυνομία που με το ζήλο τη μεθοδικότητα και τη συστηματικότητα των ερευνών της εξιχνίασε άμεσα την υπόθεση.
Δηλώνουμε ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των Ελλήνων Δικαστών που επιλαμβάνονται πλέον της υποθέσεως.

Δημήτριος Κουσιουρής
Συνήγορος της Οικογένειας της Μυρτούς»

Με αυτήν τη λιτή ανακοίνωση, η οικογένεια της 15χρονης κοπέλας, που νοσηλεύεται στο «Αττικόν», σε κατάσταση σταθερά ελεγχόμενη, μετά την επίθεση που δέχτηκε στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, στις 22 Ιουλίου, απευθύνει ευχαριστίες προς όλους όσους συνέδραμαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Καταγγέλλει ξυλοδαρμό
Σύμφωνα με το cyclades24.gr, ο νεαρός αλλοδαπός ισχυρίστηκε ότι κακοποιήθηκε από έναν ειδικό φρουρό, τον σκοπό των κρατητηρίων και έναν διανομέα που του πήγαινε φαγητό για να δειπνήσει, μέσα στο κελί του στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Σύρου! Μάλιστα, έκανε επίσημη καταγγελία στην Ασφάλεια και ο αξιωματικός υπηρεσίας υποχρεώθηκε να διατάξει την σύλληψη των καταγγελλόμενων που κρατούνται στα κρατητήρια και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα του νησιού!

Ο 21χρονος κατήγγειλε ακόμη ότι τον χτύπησαν και οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν στο πλοίο κατά τη μεταφορά του από τον Πειραιά στη Σύρο, όπου οδηγήθηκε για ν\’ απολογηθεί στον εισαγγελέα! Ωστόσο, στη Σύρο κλήθηκε ιατροδικαστής από την Αθήνα ο οποίος θα εξετάσει τον κατηγορούμενο Πακιστανό για να εξακριβώσει αν αληθεύουν οι καταγγελίες του.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook