Με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα συνεχίζεται απόψε και ολοκληρώνεται αύριο το βράδυ η έκθεση «Αγροτικός Αύγουστος 2012» που διοργανώνει για 14η χρονιά ο Δήμος Χανίων με συνδιοργανωτές την Π.Ε. και το ΕΒΕ Χανίων.

Χιλιάδες είναι οι Κρητικοί αλλά κυρίως οι επισκέπτες των Χανίων, οι οποίοι από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής επισκέφθηκαν τα περίπτερα των 90 εκθετών στον χώρο της δυτικής τάφρου των Χανίων.

Κάθε χρόνο η έκθεση είναι αφιερωμένη σε ένα διαφορετικό αντικείμενο προβάλλοντας μια συγκεκριμένη δράση ή μια ομάδα προιόντων.

Φέτος ο «Αγροτικός Αύγουστος» έχει ως κεντρικό του θέμα τα προιόντα της ορεινής ενδοχώρας της Κρήτης και έτσι οι επισκέπτες ενημερώνονται, δοκιμάζουν και αγοράζουν, οτιδήποτε παράγεται στις περιοχές τις οποίες δεν έχει «αγγίξει» ο τουρισμός.

Δηλαδή εκεί που ακόμη «χτυπά» ζωντανή η καρδιά του Κρητικού αγρότη, γεωργού και κτηνοτρόφου.Από τα άφθονα και άφταστης ποιότητας τυροκομικά, το μοναδικό (υποψήφιο για ΠΟΠ) Κρητικό μέλι, τα καταξιωμένα και διεθνώς αναγνωρισμένα παξιμάδια αλλά και τις άλλες παραδοσιακές δημιουργίες της Κρητικής κουζίνας με βάση τα δημητριακά, οι επισκέπτες της έκθεσης συμμετέχουν ενεργά σε ένα φεστιβάλ γεύσεων, μία γιορτή της Κρητικής γης, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια μπορεί, έχει τη θέληση και τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο.Σημειώνεται ότι έκθεση, θα είναι ανοικτή σήμερα και αύριο τις ώρες 19.30 – 23.30, ενώ παράλληλα με τη λειτουργία της και στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιούνται Πολιτιστικές Βραδιές με τη συμμετοχή Παραδοσιακών Συγκροτημάτων των Χανίων.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι φέτος θα κληρωθούν για τους επισκέπτες, ένα αυτοκίνητο SUZUKI - τύπου ALTO, 5πορτο - από την εταιρεία Χαροντάκης Α.Ε., όπως και δέκα δώρα σχετικά με την πυρασφάλεια, προσφορά της εταιρείας ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε., με στόχο την μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών.