Εκδήλωση – σεμινάριο με θέμα \”Κανένας μόνος του στην Κρίση\” διοργανώνει η συνέλευση πολιτών Μασταμπά – Ατσαλένιου – Θερίσσου την Τετάρτη 8 Αυγούστου στην Πλατεία Νικαίας στον Μασταμπά (Παπανδρέου & ΕΟΚ).

Στην πλατεία θα λειτουργήσουν workshops για:
* Το κοινωνικό ιατρείο
* Τα Ανταλλακτικά δίκτυα
* Τα προϊόντα χωρίς μεσάζοντες
* Τη Διεθνή Αμνηστία
* Το φόβο

Σχετικά με τα προϊόντα χωρίς μεσάζοντες, στην ανακοίνωση της Συνέλευσης αναφέρεται:
 
Εδώ και δυο χρόνια τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι, οδήγησαν στην πτώση του βιοτικού επιπέδου των εργαζόμενων που σε συνδυασμό με την εκρηκτική άνοδο της ανεργίας καταδικάζουν το λαό μας να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Σε ένα τέτοιο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, οι τιμές των προϊόντων βασικής διατροφής όχι μόνο δεν μειώθηκαν ώστε να διασφαλιστούν οι διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού, αλλά αντίθετα αυξήθηκαν λόγω των υπερκερδών των μεσαζόντων χονδρεμπόρων που μαζί με το αντίστοιχο κέρδος των σούπερ μάρκετ, ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 500% της τιμής του παραγωγού.

Προϊόν αυτής ακριβώς της συνειδητοποίησης είναι η προσπάθεια για την παράκαμψη των μεσαζόντων και η προμήθεια αγροτικών προιόντων απευθείας από τους παραγωγούς χωρίς τη μεσολάβηση εμπορικού κυκλώματος. Πάνω απ’ όλα και πριν απ’ όλα, βρίσκεται αυτή καθαυτή η ανάγκη ώστε κανένας συμπολίτης μας να μη μείνει μόνος απέναντι στην κρίση.

Να μη στερηθεί κανένας το καθημερινό φαγητό!

Ένα κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης είναι σαφώς κίνημα με πολιτικά χαρακτηριστικά. Δεν στοχεύουμε στη φιλανθρωπία, αλλά στην ανάπτυξη νέων μορφών λαϊκής συλλογικότητας και κινητοποίησης. Διακηρύττουμε την αντίθεσή μας στην κυρίαρχη πολιτική που μας οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση και τον εφιάλτη της εξαθλίωσης που υπόσχονται τα μνημόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες: synelpolit.mastampatsalenther1@gmail.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook