Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία για να μην ανοίξει γραφείο της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο πραγματοποιεί το απόγευμα της Τετάρτης η Συνέλευση Γειτονιάς Αγίου Δημητρίου. Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των κατοίκων και των καταστηματαρχών δεν επιθυμούν να δουν τη γειτονιά τους να μετατρέπεται σε πεδίο επιθέσεων εναντίον μεταναστών ή ακόμα και σε θέατρο αντιπαραθέσεων μεταξύ πολιτικών ομάδων.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται μετά την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής ότι πρόκειται να ανοίξει γραφείο στην οδό Μαρινέλη, στη γειτονιά του Αγίου δημητρίου όπου βρίσκονται πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστιατόρια κτλ, πολύ κοντά στον κεντρικό πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου.  

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από τα Λιοντάρια ενώ μετά την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει λαϊκή συνέλευση των κατοίκων στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Συνέλευσης Γειτονιάς Αγ. Δημητρίου αναφέρεται:

"Μετά τις εκλογές είδαμε την κοινοβουλευτική νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής και της ρατσιστικής και φασιστικής βίας την οποία ασκεί σε μετανάστες, σε απεργούς και σε όσους αντιστέκονται. Oι επιθέσεις που κάνουν από κοινού με την Ελληνική Αστυνομία ολοένα και αυξάνονται. Ας μην περιμένουμε τις επόμενες εκλογές για να τους τσακίσουμε. Δεν φοβηθήκαμε όταν την αστυνομία προσπάθησε να μας διώξει από τις πλατείες, δεν φοβηθήκαμε τους καθημερινούς έλεγχους και τις απειλές για απελάσεις. Δεν φοβόμαστε κανέναν τους.

Ο μόνος τρόπος που έχουμε για να μην, μας κόψουν το ρεύμα, πέσουν τα μεροκάματα, κλείσουν σχολεία και νοσοκομεία ,όπως μας απειλούν η Τρόϊκα και η ελληνική κυβέρνηση, είναι όλοι μαζί ενωμένοι να παλέψουμε για την αξιοπρέπειά μας. Άλλωστε αυτοί που έχουν συμφέρον από τον κανιβαλισμό είναι τα κάθε λογής αφεντικά που μας θέλουν να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας για ένα μεροκάματο χωρίς ένσημα και ασφάλιση.

Καλούμε όλους τους Έλληνες και Μετανάστες του Νομού Ηρακλείου να παλέψουμε ΜΑΖΙ ώστε να μην ανοίξουνε γραφεία οι εκλεγμένοι μαχαιροβγάλτες-πολιτικοί απόγονοι των ΝΑΖΙ στο κέντρο του Ηρακλείου".