Για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχουν για την αγορά τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ προειδοποιεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη.

Η ΕΣΕΕ τονίζει συγκεκριμένα ότι τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ συνεπάγονται τη στέρηση του συγκεκριμένου ποσού από την αγορά, με αρνητικές επιπτώσεις στην ύφεση και στην απασχόληση και διερωτάται τι θα γίνει σε περίπτωση αποκλίσεων με δεδομένη την αδυναμία νοικοκυριών και επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται, η πτώση των καταναλωτικών δαπανών, που ξεκίνησε το 2009, θα συνεχιστεί μέχρι το 2013 και μετά τα νέα μέτρα η τελική κατανάλωση αναμένεται να μειωθεί στο επίπεδο του 2004.

Όπως τονίζει η Συνομοσπονδία, «οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές και στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις, οι αστοχίες σε έσοδα και δαπάνες, οι ανύπαρκτες ιδιωτικοποιήσεις, οι παρατάσεις κλεισίματος οργανισμών, αλλά και η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ, αφήνουν πολλές εκκρεμότητες και όσο περνά ο καιρός το πακέτο μέτρων γίνεται μεγαλύτερο και βαρύτερο, ενώ αυξάνονται συνεχώς οι απαιτήσεις περικοπών σε μισθούς και συντάξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα».

«Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος και των διαθέσεων των δανειστών μας, αλλά κυρίως για να αποσπάσει μία θετική έκθεση αξιολόγησης από την τρόικα, που θα οδηγήσει στην καταβολή της επόμενης δόσης, θα συμφωνήσουμε με την άποψη ότι έδωσε γη και ύδωρ» προσθέτει η ΕΣΕΕ.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook