Κατεπείγουσα εντολή στις διοικήσεις όλων των φορέων εποπτείας του υπουργείου Εργασίας να παραδώσουν άμεσα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το σύνολο των σχετικών εκκρεμών υποθέσεων, που αφορούν σε καταχρηστικές περιπτώσεις χορήγησης και είσπραξης επιδομάτων, συντάξεων και λοιπών κοινωνικών παροχών, έδωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Η προθεσμία είναι μέχρι τις 17 Αυγούστου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας ζήτησε την άμεση εντατικοποίηση των ελέγχων από τα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να παταχθεί άμεσα η παραβατικότητα σε κάθε μορφή της από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε νέα υπόθεση που θα προκύπτει από την ελεγκτική δραστηριότητα της διοίκησης (απογραφές, ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και επιτόπιοι ιατρικοί έλεγχοι) θα αποστέλλεται εφεξής και στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου με ταυτόχρονη ενημέρωση του αρμόδιου γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτη Κοκκόρη.

Κατ’ αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένας μόνιμος και ολοκληρωμένος μηχανισμός παρακολούθησης και ελέγχου των υποθέσεων παράνομης χορήγησης και είσπραξης κοινωνικών παροχών, σε αντιδιαστολή με ότι ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook