Χαλαρός, με την προσοχή του όλη στα δυο παιδιά του, προσιτός και καταδεκτικός με όλους όσους τον αναγνωρίζουν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, περνά τις διακοπές του στο ξενοδοχείο «Πολύριζος» του Ροδάκινου από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως ο κ. Τσίπρας δεν συνοδεύεται και δεν περιστοιχίζεται από αστυνομική φρουρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την άφιξή του στο Ροδάκινο, δεν είχαν καν ενημερωθεί οι τοπικές αστυνομικές αρχές όπως είθισται με τους πολιτικούς.

Με τη σύντροφό του Μπέτυ (Περιστέρα), τα δυο αγοράκια του (τον δυο ετών Παύλο και το μόλις 40 ημερών νεογέννητο αγοράκι του), την μητέρα της Μπέτυς και ένα ακόμα φιλικό τους ζευγάρι που επίσης έχει δυο παιδάκια, ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταλύσει σε ένα ξενοδοχείο μέσου κόστους, χωρίς ιδιαίτερες πολυτέλειες.

Όλη την ημέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να την περνά σε μια κοντινή στο ξενοδοχείο παραλία, στον Περιστερέ, όπου φτάνει στις 12:00 περίπου κάθε μεσημέρι με το αυτοκίνητό του, ένα τζιπ Wolkswagen, που οδηγά ο ίδιος, όπως και ο ίδιος μεταφέρει τα πράγματα της οικογένειάς του στην αμμουδιά.
Πολύ τρυφερός μπαμπάς, όπως διαπιστώσαμε, κάνει βουτιές με τον 2χρονο Παύλο, παίζουν στην παραλία φτιάχνοντας σπιτάκια και πύργους, τον παίρνει αγκαλιά όταν γκρινιάζει. Ο Παύλος, παίζει με τα παιδιά των υπόλοιπων λουομένων χωρίς ο πατέρας του να ενοχλείται καθόλου, αντίθετα τον παροτρύνει να τα κάνει παρέα. Ο ίδιος εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας χαμογελαστός αντιμετωπίζει όλους όσους τον χαιρετούν και ανταλλάσει μεταξύ τους λίγες κουβέντες.
Ο κ. Τσίπρας με την παρέα του, έχει σαν στέκι του την καντίνα του Μανώλη που βρίσκεται στην παραλία, ο ιδιοκτήτης της οποίας τον γνωρίζει και τον έχει πελάτη όλα τα χρόνια που έρχεται διακοπές στο Ροδάκινο. Στον ίσκιο της ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκουράζεται, εκεί ανοίγει και τον φορητό υπολογιστή του (τύπου tablet) και μπαίνει στο ίντερνετ, ώστε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις, συζητά με τους φίλους του αλλά και γευματίζει τρώγοντας τα φαγητά της καντίνας.Την νότια Κρήτη επιλέγει για τις σχετικά λιτές διακοπές του ο Αλέξης Τσίπρας, σταθερά επί χρόνια. Ως βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος και φέτος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την αγάπη του για το Ρέθυμνο, την κληρονόμησε από τον πατέρα του, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στο νομό πριν κάποιες δεκαετίες.

rethnea.gr