Το Δημαρχείο Ηρακλείου (Loggia) επισκέφτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, εικοσιπέντε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με Ελληνορθόδοξη Παιδεία από τη Παλαιστίνη.

Οι μαθητές που φοιτούν στο σχολείο του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, διέμειναν μερικές ημέρες στην Κρήτη, φιλοξενούμενοι του Παγκρήτιου Συλλόγου Ελλήνων Αιγυπτιωτών και Φίλων και του Προέδρου του κ. Ηλία Παβλούση.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Νεολαίας κ. Νίκος Γιαλιτάκης, υποδέχθηκε τους μαθητές και τον καθηγητή τους πατέρα Γαβριήλ και αφού τους ξενάγησε στο Δημαρχείο, πραγματοποίησε μια συνάντηση διαλόγου μαζί τους. Αναφέρθηκε στην ιστορία της Loggia αλλά και των σημαντικότερων μνημείων του ιστορικού κέντρου της πόλης τα οποία επίσης επισκέφτηκαν ( Κρήνη Μοροζίνι, Βασιλική Αγίου Μάρκου, ΙΝ Αγίου Τίτου, Κούλε κ.α.)

Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε απ’ όλες τις πλευρές για το πόσο σημαντικές είναι τέτοιου είδους επισκέψεις στην Ελλάδα, νέων ανθρώπων που λαμβάνουν στο εξωτερικό την Ελληνορθόδοξη Εκπαίδευση και γενικά για τις πρωτοβουλίες του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

Ο κ. Γιαλιτάκης δώρισε εκ μέρους του Δήμου, στον κάθε ένα μαθητή γκραβούρες και ένα ψηφιακό δίσκο με την ιστορία και τον πολιτισμό του Ηρακλείου και της Κρήτης και στον πατέρα Γαβριήλ εκδόσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης που θα εμπλουτίσουν τη Βιβλιοθήκη του σχολείου τους.