Προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις μερίδας κατοίκων της Ξάνθης και της Κομοτηνής, που έχουν ξεσπάσει με αφορμή τη μεταφορά μεταναστών στις τοπικές σχολές αστυφυλάκων, επιχείρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε συνάντησή του με φορείς της Θράκης

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι η υπάρχουσα κατάσταση είναι προσωρινή και πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την πλευρά του υπουργείου να καταργήσει τις αστυνομικές σχολές.

«Οι Αστυνομικές σχολές», τόνισε, «αποτελούν νομική και πραγματική περιουσία της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν είμαι εγώ αυτός o οποίος θα τις στερήσει από αυτήν».

Ο κ. Δένδιας ζήτησε την «ολόθερμη στήριξη» των εκπροσώπων των φορέων της Θράκης και της τοπικής αυτοδιοίκησης «στην προσπάθεια αντιμετώπισης ενός φαινόμενου που απειλεί να τινάξει τη χώρα στον αέρα» και απευθύνθηκε μάλιστα στον πατριωτισμό τους και στο απλό ένστικτο επιβίωσης του Ελληνα πολίτη.

Και κατέληξε: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε τις ελληνικές πόλεις να καταλαμβάνονται και να μετατρέπονται σε γκέτο λαθρομεταναστών, όπου και οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες γίνονται θύματα εκμετάλλευσης και με τη σειρά τους πρόξενοι σαν θύματα εκμετάλλευσης – εγκληματικότητας και απειλής οποιασδήποτε μορφής για την κοινωνία και τον τρόπο ζωής των Ελλήνων πολιτών».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook