Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου όπου θα πραγματοποιήσει δύο παραστάσεις με την κωμωδία του Αριστοφάνη «ΟΡΝΙΘΕΣ», την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ., στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών 2012.

Είναι η πρώτη φορά από την ίδρυσή του που το Θέατρο Κρήτης θα βρεθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου για να δώσει παράσταση και το γεγονός αυτό αποτελεί ιστορική στιγμή για το Θέατρο ΜΑΣ.

Στη συνέχεια το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης ολοκληρώνοντας την α΄ φάση της περιοδείας, θα ταξιδέψει ξανά στην Κρήτη όπου θα δώσει παραστάσεις σε Δήμους της Κρήτης σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/8 ΑΥΛΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΝΤΑΝΟΥ – ΩΡΑ 9.30 μ.μ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/8 ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΕΜΑΣΤΟΣ ΕΜΠΡΟΣΝΕΡΟΣ – ΩΡΑ 9.30 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 20/8 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ – ΩΡΑ 9.30 μ.μ.
ΤΡΙΤΗ 21/8 ΑΥΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ – ΩΡΑ 9.30 μ.μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 22/8 ΑΥΛΗ 1ου ΓΥΜΝΑΣΟΥ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ – ΩΡΑ 9.30 μ.μ

Την ΠΕΜΠΤΗ 23/8 θα δοθεί ξανά η παράσταση στην πόλη των Χανίων στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου και ώρα 9.30 μ.μ.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία-απόδοση κειμένου Γιάννη Κακλέα, μουσική Μάνου Χατζιδάκι, σκηνικά Μανόλη Παντελιδάκη, κοστούμια Βάλιας Μαργαρίτη-Μανόλη Παντελιδάκη, χορογραφίες Κυριάκου Κοσμίδη, φωτισμοί Γιώργου Τέλλου, μουσική επιμέλεια/διδασκαλία Αλέξιου Πρίφτη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Σωκράτης Πατσίκας, Αγορίτσα Οικονόμου, Σταύρος Σιόλας, Μάρα Βλαχάκη, Προκόπης Αγαθοκλέους. Χορεύουν: Ivan Svitailo, Σοφία Μιχαήλ, Alain Rivero. Τραγουδάει ο Σταύρος Σιόλας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook