O οίκος αξιολόγησης Standard & Poor\’s, μείωσε, την Τρίτη, την προοπτική αξιολόγησης του χρέους της Ελλάδας, από «σταθερή» σε «αρνητική», λόγω των «καθυστερήσεων στην υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος» που απαιτούν οι δανειστές.

«Η υποβάθμιση είναι πιθανή λόγω της οικονομικής πορείας της χώρας και των καθυστερήσεων στην υλοποίηση του προγράμματος για τη μείωση των ελλειμμάτων, που απαιτούνται από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια που παρέχουν στην Ελλάδα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Θεωρούμε πιθανό η Ελλάδα να ζητήσει πρόσθετη βοήθεια 7 δισ. ευρώ», προστίθεται.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Τρόικα άναψε το «πράσινο» φως για την έναρξη ενός δεύτερου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 130 δισ. ευρώ, με παράλληλη διαγραφή ενός σημαντικού μέρους του ελληνικού χρέους. Απώτερος στόχος ήταν η μείωση του δημοσίου χρέους κάτω από το 120% του ΑΕΠ το 2020, έναντι του 160% που βρίσκεται σήμερα. Ωστόσο, αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το πρόγραμμα βρίσκεται «εκτός πορείας», εστιάζοντας στην αδράνεια και την απροθυμία των Ελλήνων πολιτικών να επισπεύσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook