Με αεροπορική επίθεση απάντησε η Αίγυπτος στις διαδοχικές φονικές επιδρομές ενόπλων ισλαμιστών μαχητών, κατά αιγυπτιακών συνοριακών θυλάκων, στη χερσόνησο του Σινά.

Όπως μετέδωσε ο διαδικτυακός τόπος του κρατικού πρακτορείου Αλ Αχράμ, τουλάχιστον 20 ύποπτοι ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν, κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επίθεσης που εξαπέλυσαν οι αιγυπτιακές δυνάμεις αμέσως μετά τη νέα επιδρομή κατά σημείων ελέγχου στην πόλη Αλ- Αρίς, όπου τραυματίστηκαν τρεις Αιγύπτιοι στρατιώτες.

Αυτόπτες μάρτυρες στην πόλη Σέιχ Ζουάιντ 10 χιλιόμετρα από τη Γάζα, ανέφεραν στο ιστότοπο Αλ Αχράμ ότι είδαν δύο στρατιωτικά αεροσκάφη να υπερίπτανται και άκουσαν τους ήχους εκρήξεων.

Άλλοι μάρτυρες σε μια κοντινή περιοχή, δήλωσε ότι είδαν τρία αυτοκίνητα να φλέγονται.

«Καταφέραμε να εισέλθουμε στο χωριό Αλ-Τουμάχ, να σκοτώσουμε 20 τρομοκράτες και να καταστρέψουμε τρία τεθωρακισμένα οχήματα που ανήκουν στους τρομοκράτες. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται» δήλωσε στρατιωτικός διοικητής στο Σινά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στρατός είχε πληροφορίες ότι πολλοί τρομοκράτες βρίσκονται στο χωριό αλ-Τουρμάχ.

Η επιδρομή του αιγυπτιακού στρατού σημειώθηκε τρεις ημέρες μετά την επίθεση ενόπλων στο συνοριακό φυλάκιο Κερέμ Σαλόμ, που στοίχισε τη ζωή σε 16 συνοριακούς φρουρούς.

Είναι η πρώτη φορά, μετά τον πόλεμο με το Ισραήλ το 1973, που ο αιγυπτιακός στρατός προχωρά σε αεροπορική επιδρομή στο Σινά.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook