Την εκτίμηση ότι η λίστα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ως ένας από τους πλέον επικίνδυνους Ευρωπαίους πολιτικούς, «θα πρέπει να προβληματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ» εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Μιλώντας στη ΝΕΤ το πρωί της Τετάρτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι συμμερίζεται την άποψη του γερμανικού περιοδικού, χαρακτηρίζοντας «ντουέτο αντιευρωπαϊστών» τον Αλέξη Τσίπρα και τον Μάρκους Ζέντερ (υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας και Χριστιανοκοινωνιστή).

Ο Μάρκους Ζέντερ είχε καλέσει σε «παραδειγματική έξωση» της Ελλάδας από το ευρώ, ώστε η Ευρωζώνη «να δείξει τα δόντια της».

Το ίδιο είχε υποστηρίξει και ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ, γενικός γραμματέας του CSU (αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ στη Βαυαρία) και με την ίδια λογική μπήκε κι αυτός στη λίστα του Spiegel.

Για τον Αλέξη Τσίπρα, το γερμανικό περιοδικό σημειώνει: «Η πιο πρόσφατη πρότασή του είναι περίπου, πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αρνηθεί απλώς να συζητήσει με την τρόικα, και θέλει να \”ποινικοποιήσει\” την ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων».

«Έχει χαρακτηριστεί \”ο πιο επικίνδυνος άνδρας της Ευρώπης\”, καθώς ηγείται της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα η οποία \”κυνηγά\” την κυβέρνηση, υπολογίζοντας πως δεν μπορεί κανείς να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ» υποστηρίζει το Spiegel.

Η λίστα των «10 πιο επικίνδυνων Ευρωπαίων πολιτικών» του γερμανικού περιοδικού συμπληρώνεται με τους: Σίλβιο Μπερλουσκόνι -επειδή μίλησε για έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη-, Μαρίν Λε Πεν (αρχηγό του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου), Τίμο Σόινι (πρόεδρο του αντιευρωπαϊκού κόμματος των «Αληθινών Φινλανδών»), Νάιτζελ Φάρατζ  (του «Ανεξάρτητου Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου»), Χάιντς Κρίστιαν Στράχε (επικεφαλής του Αυστριακού ακροδεξιού κόμματος FPO), Χερτ Βίλντερς (Ολλανδός πολιτικός, πολέμιος του Ισλάμ) και Βίκτορ Ορμπάν (Ούγγρος πρωθυπουργός).

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook