Αιγυπτιακά πολεμικά  αεροσκάφη ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν στόχους ισλαμιστών μαχητών στη μεθόριο του Σινά, ως «ανάχωμα» στη βίαιη δράση τους που κορυφώθηκε με την αιματηρή επίθεση κατά Αιγυπτίων συνοριοφυλάκων.

Η αεροπορικές επιδρομές έγιναν σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τη Λωρίδα της Γάζας και ακολούθησαν μία έντονη νύχτα με συγκρούσεις μεταξύ ενόπλων και δυνάμεων ασφαλείας.

Την περασμένη Κυριακή είχαν σκοτωθεί από πυρά ισλαμιστών 16 συνοριοφύλακες στο πιο αιματηρό επεισόδιο που σημειώνεται στην περιοχή από το 1979, όταν Αίγυπτος και Ισραήλ υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία.

Στόχος των μαχητών που έχουν εντατικοποιήσει τη δράση του ύστερα από την πτώση Μουμπάρακ, είναι να καταστρέψουν το Ισραήλ, γράφει το πρακτορείο Reuters.

Ο νέος Αιγύτπιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι διαβεβαίωσε το Ισραήλ πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή, αλλά ταυτόχρονα, σε ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο, αντικρούοντας τα λεγόμενά του, έφερε τη χώρα πιο κοντά στη Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Γάζα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook