Η οικονομική κατάσταση στην οποία θα περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για νέες περικοπές πόρων, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (ΠΕΔ), Δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη, η οποία έλαβε χώρα σήμερα Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012, στο Δημαρχείο Χανίων.

Παροντες ήταν, οι Δήμαρχοι Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, Αποκορώνου Γρηγόρης Μαρκάκης, Καντάνου – Σελίνου Γιώργος Δερμιτζάκης, Σφακίων Παύλος Πολάκης, Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης καθώς και ο βουλευτής και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης, Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Όπως επισημάνθηκε από όλους τους συμμετέχοντες, με την εν λόγω απόφαση της Κυβέρνησης, επιβεβαιώνεται με τον πλέον δραματικό τρόπο η κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και κατ’ επέκταση του κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης με επακόλουθο την αδυναμία πληρωμής μισθών και υποχρεώσεων προς τρίτους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κουράκης ενημέρωσε τους Δημάρχους για τις τελευταίες εξελίξεις, τις απόψεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, γύρω από το θέμα αυτό και τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται άμεσα να προβεί, όπως συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα και τον πρωθυπουργό.

Επίσης, ανακοίνωσε τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι θέσεις των Δημάρχων και να ληφθούν αποφάσεις για τυχόν κινητοποιήσεις με στόχο τη διεκδίκηση της εξασφάλισης της στοιχειώδους λειτουργία των Δήμων της χώρας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook