Ποσό που υπερβαίνει τις 600.000 ευρώ επιδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου ως αποζημίωση για το φοβερό τροχαίο που είχε σημειωθεί το Μάιο του 2008 στην εθνική οδό Ηρακλείου-Μοιρών, όπου κινδύνευσε να ξεκληριστεί μία τετραμελής οικογένεια από την Αγία Βαρβάρα.

Ο 39χρονος πατέρας, Νεκτάριος Σεληνιωτάκης, βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ ο 5χρονος, Κώστας, υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματα του λίγες ημέρες αργότερα. Η 39χρονη μητέρα και η 2χρονη κορούλα τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Στο δεύτερο εμπλεκόμενο αυτοκίνητο επέβαινε μία τριμελής οικογένεια, οι γονείς, ηλικίας 68 και 63 ετών αντίστοιχα και η κόρη τους, 41 ετών, οι οποίοι επίσης τραυματίστηκαν.

Μετά από σφοδρή δικαστική διαμάχη σε σχέση με την υπαιτιότητα, καταγγελίες και αιχμές, εντάσεις αλλά και συναισθηματικές «εκρήξεις», το αστικό δικαστήριο δικαίωσε την πλευρά της οικογένειας από την Αγία Βαρβάρα, αναγνωρίζοντας ότι την αποκλειστική υπαιτιότητα για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το μοιραίο βράδυ έχει ο 68χρονος οδηγός του δεύτερου οχήματος.

Με βάση το σκεπτικό της απόφασης που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, ο 68χρονος οδηγός επέδειξε αμελή συμπεριφορά με αποτέλεσμα να φέρει πλήρως την ευθύνη για την τραγωδία που ακολούθησε. Μάλιστα το δικαστήριο απορρίπτει ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς περί συνυπαιτιότητας του 39χρονου άνδρα.

Όπως αναφέρεται, ο θάνατος του 39χρονου επήλθε άμεσα και οφείλεται σε αιμορραγική καταπληξία συνεπεία τραυματικής ρήξης της θωρακικής αορτής. Το γεγονός ότι δεν φορούσε τη ζώνη ασφαλείας, σύμφωνα με το δικαστήριο, δεν αλλάζει το τραγικό αποτέλεσμα.

«Όπως προκύπτει από την σφοδρότητα της σύγκρουσης-το μπροστινό αριστερό μέρος του αυτοκινήτου παραμορφώθηκε εντελώς-ο θάνατος του προαναφερθέντος οδηγού θα είχε επέλθει ακόμα και με τη χρήση ζώνης ασφαλείας, λαμβανομένου υπόψη ότι η θέση του οδηγού δέχθηκε τον κύριο όγκο της σύγκρουσης και έτσι ο χώρος που προοριζόταν γι’αυτόν εκμηδενίστηκε».

Όσον αφορά στο αδικοχαμένο αγοράκι, το δικαστήριο επίσης απέρριψε τους ισχυρισμούς των εναγομένων, αποδεχόμενο ότι ο 5χρονος καθόταν στο ειδικό παιδικό κάθισμα που ήταν τοποθετημένο πίσω από τη θέση του οδηγού και ήταν δεμένο με ζώνη ασφαλείας.

Ο 5χρονος Κώστας μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με έντονο οίδημα και οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Λόγω των σοβαρών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων κατέληξε δεκατέσσερις ημέρες μετά.

«Η οικογένεια Σεληνιωτάκη δικαιώθηκε πλήρως. Το Δικαστήριο αναγνώρισε ότι την αποκλειστική υπαιτιότητα για το δυστύχημα φέρει ο δεύτερος οδηγός» δήλωσε ο δικηγόρος της τραγικής οικογένειας, Γιώργος Μερκουλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι εκκρεμεί η εκδίκαση του ποινικού μέρους της υπόθεσης.

πηγή Πατρίς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook