Η «Λουίζα», μια θηλυκή χελώνα Caretta caretta 24 κιλών έφτασε από το Ρέθυμνο Κρήτης, στις 4 Ιουνίου 2012, στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων χελωνών, που λειτουργεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ στην Γλυφάδα Αττικής. Κάθε χρόνο πάνω από 50 τραυματισμένες και άρρωστες χελώνες καταφθάνουν στο Κέντρο Διάσωσης από όλη την Ελλάδα, οι οποίες περιθάλπονται και έπειτα απελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η «Λουίζα», έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης με δαγκωματιές στο λαιμό της και τους πνεύμονες γεμάτους νερό. Από την «Λουίζα» έλειπε επίσης το πίσω δεξιό πτερύγιο της, αλλά αυτό είχε ένα παλιό, πλήρως επουλωμένο τραύμα. Η θαλάσσια χελώνα αυτή διασώθηκε από έναν ψαρά, τον Χρήστο, ο οποίος την έφερε κοντά στην ακτή. Αρχικά δόθηκε στη φροντίδα της Λιμενικής Αστυνομίας και των εθελοντών του ΑΡΧΕΛΩΝ του προγράμματος πεδίου του Ρεθύμνου, πριν ταξιδέψει για το Κέντρο Διάσωσης.

Η Λουίζα «υιοθετήθηκε» συμβολικά από ξενοδοχείο της περιοχής, το οποίο χορήγησε τη δίμηνη περίθαλψή της, καλύπτοντας τις καθημερινές ανάγκες της για φάρμακα, τροφή και κτηνιατρική περίθαλψη, συμβάλλοντας έτσι στη γρήγορη ανάρρωσή της.

Η «Λουίζα» τελικά μπόρεσε να ανακάμψει και έτσι θα απελευθερωθεί σήμερα στις 11:00 πμ στον τόπο που βρέθηκε.